24 sept. 2015 | 18:10

Cei de la NASA ne explică cum vom ajunge pe Marte

ACTUALITATE
Cei de la NASA ne explică cum vom ajunge pe Marte

Inginerul aerospațial Dava Newman și-a devotat cariera pentru viitorul nostru în spațiu. În calitate de nou director adjunct la NASA, are rolul de a planifica următoarele misiuni care ne vor aduce mai aproape de o viață în spațiu. Pentru ca o misiune pe Marte să fie posibilă în 2030, aceasta trebuie să administreze cu brio munca a 18.000 de angajați și 40.000 de colaboratori.

Aceasta explică pentru Popular Science că își dorește ca toată lumea să vorbească despre NASA și Marte. În plus, susține că următoarea zonă pe care NASA dorește să o exploreze până în 2020 este regiunea dintre Pământ și Lună, ca mai apoi să se mute în apropierea Planetei Roșii. Totuși, înainte de aterizarea pe Marte, aceștia doresc să facă o scurtă oprire pe una dintre cele două Luni ale acesteia.

Pentru că modul în care Pământul și Marte se învârt în jurul Soarelui le face să fie cel mai apropiate una de cealaltă pentru 30 de ani, odată la 26 de luni, astronauții vor putea să stea o lună pe Planeta Roșie, sau să aștepte doi ani pentru următoarea oportunitate de plecare. Newman susține că, dat fiind faptul că o astfel de călătorie durează șapte luni, cel mai bine ar fi ca astronauții să „poposească” doi ani pe Marte, și să nu se întoarcă acasă după o lună.

NASA  a derulat 21 de lansări spre Marte, dintre care 15 au fost cu succes. Astfel, dintre acestea 15, administrația trebuie să aleagă cele mai de succes metode de a ajunge pe Planeta Roșie. Newman susține că ia în calcul doar opt dintre acestea, deoarece dezvoltarea tuturor ar fi un efort financiar prea mare. Printre acestea se numără propulsarea, coborârea, aterizarea și sistemele pentru susținerea vieții pe Marte. Desigur, și educația este un factor foarte important, iar NASA continuă să pregătească studenți care să preia frâiele industriei în viitor. Newman susține că magia NASA constă în faptul că este încă ceva ce îi atrage pe tineri. Foarte important, de altfel, având în vedere că aceștia sunt cei care vor călca pe Marte.