03 aug. 2015 | 07:57

Ce să faci să nu îți spargă cineva contul de Facebook

ACTUALITATE
Ce să faci să nu îți spargă cineva contul de Facebook

Facebook security checkup

Printr-o nouă unealtă intitulată Security Checkup, cei de la Facebook vă ajută să amplificaţi nivelul de securitate al contului vostru de pe reţeaua socială.

Facebook este o platformă online destul de sigură şi, exceptând momentele ocazionale în care mai cade, rareori e subiectul unor scandaluri. Nu-mi aduc de exemplu aminte când a căzut victimă în faţa unui grup de hackeri. Cu toate acestea, inginerii celei mai mari reţele sociale fac deseori eforturi pentru a-i spori nivelul de securitate.

În cadrul acestei iniţiative, dacă veţi intra pe Facebook în următoarele săptămâni, în partea de sus a fluxului de postări veţi fi invitaţi să accesaţi Security Checkup. Aceasta e cea mai recentă unealtă ieşită din mâinile programatorilor de la compania americană. Deşi nu include un set de opţiuni revoluţionare, dacă parcurgeţi cei câţiva paşi ai aplicaţiei web, ar trebui să fiţi mai relaxaţi în privinţa contului vostru de Facebook.

Prima fereastră pe care o veţi avea în faţă atunci când veţi accesa Security Checkup implică ieşirea/delogarea de pe toate dispozitivele pe care nu le-aţi folosit de ceva timp sau pe care aţi uitat că v-aţi autentificat vreodată. Asfel vă veţi asigura că nu a folosit cineva numele şi parola voastră pe vreun iDevice sau Android fără acordul vostru.

Cei care suferă de un grad sporit de frică în legătură cu contul lor, la pasul următor pot activa alerte de login. Acestea din urmă vă notifică pe email-ul personal şi pe Facebook dacă cineva vă foloseşte numele de utilizator pentru a se autentifica pe vreun dispozitiv nou dintr-o locaţie neobişnuită.

Al treilea şi ultimul pas constă în câteva sfaturi pentru o parolă puternică şi sugestia de a nu mai folosi parola de pe Facebook oriunde în altă parte online.

Dacă nu aveţi răbdare până când Facebook vă va recomanda călduros să accesaţi Security Checkup, o puteţi face manual de la această adresă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele