09 mai 2015 | 09:12

Cât costă o casă care blochează toate radiațiile

ACTUALITATE
Cât costă o casă care blochează toate radiațiile

Construită pe sistemul unei cuşti Faraday supradimensionate, casa din imaginile de mai jos este ideală pentru cei care nu vor să fie expuşi la radiaţii.

În 2015 ai fi tentat să crezi că este imposibil să nu fii expus la radiaţii de orice fel, pe lângă nivelul semnificativ de poluare din atmosferă. Din fericire, cel puţin parţial, te-ai înşela. Deşi nu mai ai unde să fugi de problema globală a poluării, în ceea ce priveşte contactul cu radiaţiile, există o soluţie.

Răspunsul constă într-o cuşcă Faraday de lux construită pornind de la o reţetă de aproximativ 180 de ani. În realitate este vorba de un apartament în valoare de 8,6 milioane de dolari ce poate fi achiziţionat de cei care suferă de o frică cronică de radiaţii. Localizată în San Francisco, întreaga locuinţă are pereţii acoperiţi cu un strat gros de vopsea semiconductoare pe bază de grafit. Podelele sunt conectate la pereţi prin benzi late de sârmă, iar pereţii sunt conectaţi la tavan prin alte benzi de sârmă pentru a se închide circuitul.

Toate ferestrele sunt acoperite cu un polimer capabil să blocheze undele electromagnetice. Toate aceste modificări au fost realizate pe parcursul mai multor ani, începând cu 2007, de către actualii proprietari. Rezultatul final este o locuinţă ce se comportă de parcă ar fi învelită de jur împrejur cu folie de aluminiu doar pentru ca, odată aflaţi în interior, să fiţi imuni la radiaţiile de la telefoane mobile, dispozitive GPS, routere WiFi şi multe alte dispozitive electronice. Cu alte cuvinte, sunt şanse destul de mari ca proprietarii acestei case să nu poate vorbi la mobil decât în faţa blocului sau, eventual, cu o fereastră deschisă.

În altă ordine de idei, pentru 8,6 milioane de dolari, primiţi trei dormitoare, un living şi patru băi. În anunţul pentru vânzarea locuinţei, ca motiv pentru efortul financiar semnificativ investit în izolarea, din toate punctele de vedere, a apartamentului este citat un studiu din 2011 al Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate în care se afirmă că radiaţiile de la telefoane mobile pot funcţiona ca un . Respectivul subiect continuă să stea la baza unui număr foarte mare de studii, dar cea mai recentă concluzie este cu totul alta. Între timp, atât World Health Organization cât şi National Cancer Institute din Statele Unite au anunţat că nu există dovezi solide cum că radiaţiile de la dispozitive cu conectivitate celulară . Astfel, cele 8,6 milioane de dolari s-ar putea să fie mai mult o investiţie în confortul vostru psihologic, decât în altceva.

cusca faraday 2170-Jackson-Street-4-Entry

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele