14 mart. 2015 | 10:07

BBC transformă Grand Theft Auto într-un film

ACTUALITATE
BBC transformă Grand Theft Auto într-un film

Devenit în ultimii ani un fenomen de cultură populară şi o sursă nelimitată de fonduri pentru Rockstar, Grand Theft Auto va deveni în curând un film.

Încă de la prima iteraţie a popularului joc, a fost o sursă de venit importantă, dar mai ales de controverse, pentru cei de la Rockstar Games care s-au aflat în spatele realizării lui. Cu toate acestea, interesul utilizatorilor nu s-a diminuat, iar lansarea care a depăşit toate recordurile de popularitate pe orice platformă reprezintă doar cea mai recentă dovadă a acestei situaţii. Ca o mică lecţie de istorie, primul GTA a fost creat de DMA Design şi lansat în 1997. Mai târziu, DMA a devenit parte componentă din Rockstar.

Pentru că în trecut au existat deja câteva filme mai mult sau mai puţin populare inspirate din jocuri video, Grand Theft Auto se pare că va reprezenta cel mai recent titlu ce va beneficia de acelaşi tratament. Deşi nu are încă un titlu oficial, jurnalistul Guy Cocker, implicat în proiect, a afirmat că este vorba de o dramă de 90 de minute ce se va concentra pe echipa de oameni din spatele creării Grand Theft Auto. Fiind întreaga idee în stadiu incipient, nu se cunosc încă detalii legate de subiect, distribuţie sau o dată de lansarea orientativă pentru respectivul film. Nu se ştie încă nici măcar cineva va scrie scenariul.

Cum s-a mai întâmplat cu alte seriale de origine britanică, filmul Grand Theft Auto se va difuza atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în alte ţări europene prin distribuitorii locali BBC. Deşi se vor îmbogăţii probabil din costurile licenţierii francizei, se pare că Rockstar nu se va implica în nici un fel în realizarea lung metrajului. Iar dacă te-ai plictisit să tot cauți coduri de GTA Vice City sau coduri de GTA San Andreas, când apare filmul vei fi ocupat să cauți o subtitrare bună.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele