Armele secrete ale lui Hitler utilizau tehnologii uimitoare
Inginerii lui Hitler au dezvoltat, pe ascuns, unele dintre cele mai ambițioase proiecte și arme, capabile să revoluționeze tehnologia acelor vremuri.
[related]
În cel de-al Doilea Război Mondial,armele din toate categoriile au cunoscut o dezvoltare fără precedent, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ. Publicaţia Weapons of WWII dezvăluie în numărul din septembrie cele mai periculoase astfel de mașinării secrete de război ale naziştilor, create în perioada războiului devastator.
Bombardierul lui Hitler
Cunoscut drept arma secretă a lui Hitler, bombardierul Horten Ho 229 a fost conceput pentru a transporta echivalentul a 900 de kilograme de armament, zburând la o altitudine de 15.000 de metri, potrivit Business Insider. Bombardierul era echipat cu motoare turbopropulsoare, şi era dotat cu tunuri şi rachete R4M, fiind primul avion de acest tip din lume.
Primul său zbor a fost consemnat în 1944. Potrivit Smithsonian, naziştii au alocat jumătate de milion de mărci pentru fabricarea aeronavei.
f
Bomba Fritz X
Considerat “bunicul bombelor inteligente”, Fritz X a fost un dispozitiv exploziv de 1.500 de kilograme echipat cu receptor radio şi un sistem sofisticat de ghidare. Potrivit Forțelor Americane, Fritz X putea să pătrundă 70 de centimetri de armură și putea zbura la 6.000 de metri, o altitudine inaccesibilă armelor de acest timp la momentul respectiv.
La mai puţin de o lună după ce a fost dezvoltată, naziştii au scufundat un vas de război italian, în septembrie 1943.
Tancurile controlate prin telecomandă
Cunoscute de trupele americane sub numele de “Doodlebug”, mini-tancurile erau controlate cu un joystick şi aveau două motoare electrice, care mai târziu au fost înlocuite cu arzătoare pe gaz. Dispozitivele au fost concepute pentru a transporta între 60 şi 100 de kilograme de explozibil şi au fost utilizate pentru a naviga pe terenurile minate.
Naziştii au construit mai mult de 7.000 de astfel de dispozitive, deschizând calea pentru armele controlate prin radio.
Avionul cu motor de rachetă
La sfârşitul anilor 1930, germanii au dezvoltat Messerschmitt Me 163 Komet, un avion cu motor de rachetă. Peste 300 de astfel de avioane de război au fost construite şi dotate cu muniţie la acea vreme. Totuși, viteza Komet era deopotrivă un blestem și o binecuvântare.