Armele futuriste pe care le vom folosi în cel de-Al Treilea Război Mondial
În prezent, armatele din toată lumea dezvoltă tehnologii pe care nu l-ați mai întâlnit decât în filmele Sci-Fi.
[related]
Pe parcursul secolului 20, armamentul a avut parte de cea mai importantă perioadă de dezvoltare din istorie. Începutul anilor 1900 a prins unele dintre cele mai mari armate ale lumii blocate într-o mentalitate învechită și dependente de cai pentru a-și asigura deplasarea rapidă.
Până la finalul secolului, acestea erau dotate cu avioane supersonice, rachete balistice care putea traversa jumătate de Glob și submarine care puteau rade de pe fața Pământului orașe întregi, iar, după cum s-a mai spus, cele două conflagrații mondiale au fost principalele motive pentru care această dezvoltare intensivă a avut loc.
Acum, însă, marile puteri mondiale par a fi implicate încă o dată într-o cursă a reînarmării, iar unele dintre cele mai ambițioase proiecte par a fi inspirate din filmele științifico-fantastice. Cu toate acestea, cel mai interesant lucru este că forțele armate se pregătesc pentru mai mult scenarii.
De exemplu, americanii au creat o divizie specială care se va ocupa de securitatea online, dar în același timp i-au învățat pe cei din Marină în legătură cu navigarea cu ajutorul stelelor. În condițiile în care bombele nucleare nu vor șterge orice urmă de civilizație de pe planetă, cele de mai jos ar putea fi armele care vor defini cel de-Al Treilea Război Mondial.
Animalele robotizate care vor înăbuși orice revoltă
Videoclipul de mai sus este printre cele mai ciudate create de către Boston Dynamics. În cadrul lui, se poate observa unul dintre cele mai interesante animale robotizate create de către aceștia. Purtând numele Big-Dog, acesta reușește să parcurgă normal obstacole precum gheața sau zăpada. La un moment dat, robotul reușește să rămână în picioare chiar și după ce încasează un picior sănătos din partea cuiva.
Deși nu sunt încă la nivelul dispozitivelor pe care le putem vedea în filme SF, roboți precum cei produși de Boston Dynamics se descurcă surprinzător de bine. Materialul de mai devreme a fost publicat în anul 2008, iar de atunci, compania a mai prezentat câteva modele: RiSE, de exemplu, poate urca pe pereții clădirilor, iar Cheetah, după cum probabil v-ați dat seama, se poate deplasa cu niște viteze pe care le credeam inaccesibile roboților. Totul devine înfricoșător, însă, în momentul în care realizăm că acestea ar putea fi întâlnite pe câmpurile de luptă ale viitorului sau în timpul revoltelor.
Avionul american de 5 ori mai rapid decât sunetul
Americanii lucrează în prezent la un avion fără pilot, care ar putea transforma războiul modern, prin capacitatea sa de a călători cu o vitează de cinci ori mai mare decât a sunetului. După cum se menționa într-un articol mai vechi, acesta ar putea atinge viteza de 6.115 km/h. Pentru a vă face o idee mai bun, trebuie să știți că aeronava ar putea ajunge de la Washington la Moscova într-o oră, în condițiile în care această distanță se parcurge în cel puțin 10 ore.
Avionul nu este precum toate celelalte, designul său amintind, mai degrabă, de o rachetă. Din câte se pare, acesta nu are puterea de a decola singur, având nevoie de un avion de mari dimensiuni de la bordul căruia poate fi lansat ulterior. Avionul minune va avea nevoie de noi sisteme de ghidare care să facă față vitezei sale uriașe de deplasare. Întregul proiect a debutat în 2004 și i-a costat pe americani în jur de 300 de milioane de dolari.
Laserul ATHENA
Lockheed-Martin, una dintre cele mai mari companii furnizoare de echipamente militare. au testat în urmă cu câteva luni ATHENA (Advanced Test High Energy Asset), o armă ce ar putea influența masiv tacticile de luptă în viitor. Conform celor de la Digital Trends, ATHENA a fost utilizată de la aproximativ o milă distanță împotriva unei mașini, reușind să distrugă motorul acesteia fără prea mari greutăți.
[related]
ATHENA se bazează pe fibra optică dopată cu elemente rare, precum erbiul, care au rolul de a servi drept amplificatori. Keoki Jackson, un angajat al companiei, a declarat că aceștia investesc în fiecare componentă a sistemului, pentru a micșora dimensiunile și a mări eficiența. Noul laser testat are o putere de 30 de kW și combină mai multe module de amplificare a laserului într-o singură undă pentru a obține rezultatele dorite.
Desigur, marele dezavantaj al sistemului ATHENA este imobilitatea acestuia și capacitatea redusă de a se apăra împotriva avioanelor și a altor blindate. În condițiile în care raza de acțiune este de doar o milă în prezent, ATHENA ar fi utilizată în prima linie, unde ar avea nevoie în mod constant de susținere din partea forțelor aeriene.
Echipamentul pentru invizibilitate
Pentru majoritatea armatelor din toată lumea, unul dintre cele mai importante lucruri este asigurarea unei protecții corespunzătoare pentru soldații săi. Astfel, s-a ajuns la situație în care milioane de dolari sunt investite constant în dezvoltarea unui echipament care asigură invizibilitatea acestora. Unul dintre cele mai important proiecte este susținut de americani și de canadieni și ar putea duce la crearea unor soldați aproape similari celor din ”Crysis”.
Tehnologia va ”ghida” lumina în jurul unei anumite regiuni din spațiu pentru a crea impresia că aceasta nu se află acolo. Astfel, unități foarte mari de soldați ar putea efectua atacuri surpriză asupra armatelor inamice, având, printre altele, un efect psihologic devastator. Conform Daily Mail, cercetătorii din spatele
Laserul rusesc care poate elimina sateliți
Nu doar americanii vor să ducă războiul la un alt nivel, ci și rușii. Cea mai mare țară de pe glob se pare că va dezvolta un sistem capabil să elimine rachetele de croazieră și orice sisteme care se folosesc de sateliți. Pentru a se conforma legii internaționale, rușii au montat acest sistem pe vehicule terestre, renunțând la ideea de a dota sateliții cu o asemenea armă.
Sistemul respectiv va avea o anumită rază de acțiune, iar în cazul în care întâlnește vehicul inamic sau o rachetă, acesta îi va putea opri toate sistemele electronice. Testele au loc în privat, pentru moment, urmând a fi efectuate în poligoanele speciale până la finalului acestui an.
Organisme sintetice care înlocuiesc soldați
În opinia unor experți militari, în războaiele viitorului nu se vor folosi cetățenii unei anumite țări, ci organisme sintetice create special pentru situații de conflict. Nu foarte multe teste au fost efectuate până în prezent, dar americanii de la DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) știu deja cum va arăta ”soldatul ideal”.
Membrele vor fi controlate cu ajutorul unor interfețe neurale, va exista capacitate de a supraviețui în cazul pierderilor masive de sânge, iar traumele psihice vor putea fi evitate. Este greu să ne dăm seama cu ce am putea avea de-a face, dar un astfel de proiect va avea de depășit numeroase piedici înainte de a fi aprobat.
Tunul electromagnetic contra dușmanilor
Aceasta nu este cea mai nouă creație a cercetătorilor, tunuri electromagnetice existând de mult timp. Cu toate acestea, în ultimii ani, armata Statelor Unite a investit constant în dezvoltare acestor și folosirea lor în scopuri militare. După cum menționează Marina americană într-un comunicat de presă, tunul se folosește de forța Lorentz. Mai exact, acesta implică utilizare unei forțe rezultate din electromagnetism pentru a propulsa un proiectil cu viteze mult mai mari decât tunurile tradiționale.
Aceste proiectile nu vor fi explozibile, ci se vor baza exclusiv pe energie cinetică pentru a produce pagube țintei. Cu viteze de aproximativ 5.800 m/s, acestea vor putea lovi ținte cu dimensiuni de până la 5 metri de la 370 de kilometri distanță. Conform site-ului Daily Tech, tunul va putea lansa 10 proiectile pe minute atunci când va fi utilizat de către soldați profesioniști.