13 oct. 2015 | 07:30

Archos GranitePhone ar putea fi cel mai sigur telefon de pe piață

ACTUALITATE
Archos GranitePhone ar putea fi cel mai sigur telefon de pe piață

Archos GranitePhone ar putea reprezenta un rival important pentru Blackphone în viitorul apropiat.

Când vine vorba de securitate, unul dintre telefoanele care au atras atenția tuturor în ultimul timp a fost Blackphone 2. Dispozitivul este construit în jurul unui display Full HD de 5,5 inci. Lista de specificații include un Snapdragon 615 de la Qualcomm, 3GB RAM şi un spaţiu de stocare de 32GB. Nu lipsește nici slotul pentru carduri microSDXC, iar pentru capturi foto video puteți apela la camera principală de 13 megapixeli sau cea frontală de 5 megapixeli.

După cum menționează Engagdet, Blackphone 2 va avea parte de un rival important în curând. Archos GranitePhone este rezultatul unei colaborări între Archos și specialiștii în software de la Sikur. În ceea ce privește software-ul, trebuie specificat faptul că telefonul rulează Android, cu GraniteOS (software-ul dezvoltat de Sikur). Din câte se pare, graniteOS criptează absolut toate elementele de comunicare de pe telefon. De asemenea, serviciile celor de la Google nu vor fi prezente, motiv pentru care Archos GranitePhone nu se va adresa decât celor care pun securitatea pe primul plan.

Lista de specificații va include un procesor Qualcomm Snapdragon 615, 2GB RAM și 16GB pentru stocarea datelor. Ecranul Full HD de 5 inci va ascunde sub el și o baterie de 2.700mAh, iar camerele foto de pe față și de pe spate vor fi de 8 și, respectiv, 16 megapixeli. Prețul telefonul va fi de 850 de dolari, însă Archos nu a oferit încă suficiente detalii în legătură experiența pe care o vor avea utilizatorii.