16 oct. 2015 | 07:57

Apple susține că iOS 9 nu abuzează de datele tale mobile

ACTUALITATE
Apple susține că iOS 9 nu abuzează de datele tale mobile

Cei de la Apple au dezvăluit mai multe informații despre cum funcționează funcția Asistență Wi-Fi, noua opțiune de la iOS 9, care pare să consume datele mobile ale utilizatorilor.

Opțiunea de Asistență Wi-Fi ajută iPhone-ul să beneficieze de cea mai bună conexiune posibilă. Ideea acesteia este ca atunci când ești conectat la o rețea wireless și semnalul devine foarte slab, telefonul sare în ajutorul tău și impulsionează conexiunea cu ajutorul datelor celulare.

Funcția poate fi extrem de folositoare pentru cei care și-o permit. Totuși, există mulți utilizatori care nu beneficiază de un plan nelimitat de internet pe mobil, iar Asistență Wi-Fi pare să le fi consumat datele celulare.

În urma plângerilor, cei de la Apple au creat o pagină de suport pentru a descrie exact cum funcționează opțiunea de Asistență Wi-Fi. Aceștia au insistat pe faptul că datele celulare nu sunt folosite decât atunci când conexiunea wireless este foarte slabă, iar impulsul nu ar trebui să consume prea mult internet.

Conform Apple, Asistența Wi-Fi nu trece automat la date celulare dacă folosești roaming de date, care au un regim special și un preț pe măsură. De asemenea, funcția de la iOS 9 funcționează doar atunci când ai aplicații care rulează în prim plan și nu se activează la descărcările din fundal. În plus, Asistența Wi-Fi nu se activează în cazul unor aplicații non-Apple care redau conținut audio sau video, sau care descarcă atașamente, precum o aplicație de email, care utilizează cantități mari de date.

Pe scurt, da, Wi-Fi îți poate consuma datele, dar e posibil să nu o facă atât de mult precum crezi. În orice caz, dacă dorești să oprești funcția oferită odată cu iOS 9, aici ai detaliile despre cum să faci asta.