09 oct. 2015 | 16:58

Elon Musk: Apple este cimitirul Tesla

ACTUALITATE
Elon Musk: Apple este cimitirul Tesla

Într-un interviu pentru o publicație nemțească, Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors a dezvăluit că nu ia în serios planurile celor de la Apple de a construi o mașină electrică.

Când a fost întrebat în legătură cu faptul că Apple este într-un proces continuu de angajare a foștilor ingineri de la Tesla, Musk nu s-a ferit să adopte o atitudine sfidătoare. Acesta susține că în cadrul companiei pe care o conduce, Apple este denumit „cimitirul Tesla”. În plus, acesta a mai afirmat că oricine nu are șansa să lucreze la Tesla, ajunge într-un final să facă parte din echipa Apple.

În ceea ce privește construirea unei mașini autonome de către Apple, Musk recunoaște că ar fi următorul pas logic pe care l-ar lua compania lui Tim Cook, dar nu consideră că ar fi o amenințare pentru Tesla. Musk face referire la ceasul celor de la Apple și susține că este un lucru bun că Apple vrea să exploreze noi terenuri, dar mașinile sunt mult mai complexe decât gadgeturile.

Discreditarea lui Musk față de cei de la Apple este o surpriză, având în vedere că anul trecut cele două companii erau în negocieri pentru construirea unei mașini autonome, iar, anul acesta, în mai, Musk a declarat că ar fi „minunat” dacă Apple ar intra în afacerea cu mașini autonome.

Potrivit Business Insider, în aceeași prezentare, Musk a declarat că niciun inginer de-al lor nu părăsește compania pentru a colabora cu Apple. Având în vedere că acest lucru a început să fie evident, acesta ar putea fi motivul pentru care Musk a decis să schimbe tonul.

Între timp, datorită faptului că Apple este cea mai valoroasă companie din lume și angajează ingineri și experți în robotică pe bandă rulantă pentru a-și putea atinge visul de a crea o mașină autonomă, Elon Musk ar putea să-și regrete cuvintele în viitorul apropiat.