20 oct. 2015 | 17:28

Apple retrage sute de aplicații de pe App Store din cauza spionajului

ACTUALITATE
Apple retrage sute de aplicații de pe App Store din cauza spionajului

Apple a retras un număr important de aplicații de pe App Store, motivul specificat fiind spionajul.

Compania din Cupertino a eliminat de curând nu mai puțin de 256 de aplicații de pe magazinul său online de aplicații. Din câte se pare, acestea foloseau un software developmetn kit (SDK) ilegal pe App Store. Site-ul Phonearena menționează să SDK-ul respectiv acumulează o cantitatea importantă de date în legătură cu utilizatorii săi.

Descoperirea recentă este importantă deoarece a fost scos la iveală o slăbiciune a companiei din Cupertino când vine vorba de aprobarea aplicațiilor disponibile în magazinul său. Nu mai puțin de un milion de oameni au descărcat cele 256 de aplicații al căror SDK reținea, printre altele, adresa de mail asociată cu contul de iCloud și o listă completă a descărcărilor de pe App Store.

Cu toate acestea, trebuie menționat că mare parte dintre dezvoltatori probabil nu erau conștienți că folosesc un element interzis pe App Store. De asemenea, ei nu au primit informațiile menționate mai devreme, acestea fiind furnizate celui care a creat SDK-ul folosit pentru reclame. SDK-ul se numește Youmi, iar din cauza lui, Apple a eliminat chiar și aplicația oficială McDonalds din China.

”Aplicațiile care folosesc SDK-ul celor de la Youmi au fost scoase de pe App Store și orice aplicații noi care se folosesc de el vor fi respinse. Muncim îndeaproape cu dezvoltatorii pentru a-i ajuta să reintroducă în App Store versiuni actualizate ale aplicațiilor lor, care sunt sigure pentru clienți și în concordanță cu regulile noastre”, au declarat cei de la Apple.