20 oct. 2015 | 12:01

Șeful Apple crede că industria automobilelor este pregătită pentru o schimbare majoră

ENTERTAINMENT
Șeful Apple crede că industria automobilelor este pregătită pentru o schimbare majoră

Ce companie ar fi mai potrivită decât Apple pentru a da startul unei schimbări importante în industria automobilelor?

În cadrul evenimentului WSJD Live, Tim Cook a discutat cu Gerard Baker, redactorul șef al publicației Wall Street Journal. Șeful celor de la Apple a fost implicat într-o discuție cu privire la industria auto, iar răspunsurile acestuia ne-au amintit de unele zvonuri mai vechi. În urmă cu ceva vreme, The Wall Street Journal  menționa că Apple își va lansa mașina electrică până în 2019.

Compania deja își exprimase dorința de a închiria baza militară GoMemtum pentru a testa mașina, în discreție maximă. Cu toate acestea, Apple este cu mult în urma Tesla, iar Google testează de patru ani mașini autonome pe care vrea să le lanseze până în 2020. Acum, Tim Cook susține că industria auto se află într-un punct în care nu este nevoie de evoluție, ci de o schimbare masivă. Șeful Apple susține că, pentru moment, scopul companiei sale este de a furniza o experiență iPhone în mașină.

Desigur, toate aceste declarații fac referire la Apple CarPlay, însă, cel mai probabil, compania din Cupertino are planuri mult mai importante în ceea ce privește automobilele. ”Software-ul devine o componentă din ce în ce mai importantă. Multe dintre tehnologiile din interiorul mașinii se schimbă. Se pare că vom avea parte de o schimbare masivă în această industrie”, a mai specificat Tim Cook.