Aplicații recomandate pentru Android pe care orice utilizator trebuie să le aibă
Există o serie de aplicații recomandate pentru Android care nu trebuie să îți lipsească, indiferent dacă ai deja un dispozitiv sau intenționezi să îți cumperi unul.
Google Play Store are peste un milion de aplicații disponibile, și tocmai pentru că este greu să te hotărăști pe care să le instalezi, noi am alcătuit o listă cu cele mai bune, pentru toate nevoile.
În ciuda numărului și diversității aplicațiilor recomandate pentru Android, există o categorie care iese în evidență: cea a browserelor. După cele de bază pentru telefon, mesaje și cameră, aplicația browser este cea mai importantă pentru majoritatea utilizatorilor. Pe Google Play Store găsiți numeroase browsere care fac din navigarea pe Internet un proces mult mai rapid și mult mai plăcut, însă câteva dintre ele se remarcă prin anumite aspecte.
Chrome este unul dintre cele mai populare browsere la acest moment, atât pe dispozitive mobile cât și pe desktop-uri. Google Chrome era lăudat înainte pentru vitezele impresionante și ușurința cu care putea fi utilizat. Integrarea cu majoritatea serviciilor oferite Google a ajutat și ea foarte mult. Dacă nu aveți Chrome deja, acesta poate fi descărcat de pe Google Play gratuit. Totuși, dacă nu te mulțumește Chrome, poți opta pentru Firefox, Opera, Maxthon sau Dolphin.
De asemenea, am vorbit de curând despre cele mai bune aplicații de muzică recomandate pentru Android. Dintre acestea, amintim Zonga, Deezer, 8tracks, SoundCloud, și, desigur, în topul oricărei categorii de aplicații, fie că este vorba de mesaje, citit, navigat pe Internet, hărți sau altele, se găsește o aplicație a celor de la Google. Categoria cu aplicații Android pentru muzică nu face excepție.
Google Play Music vă oferă oportunitatea de a mai elibera spațiu pe telefon sau card prin încărcarea a maximum 20.000 de melodii în Cloud, pe care le puteți asculta apoi oricând sunteți conectați la internet. Melodiile preferate le puteți descărca pe orice dispozitiv. Aveți la dispoziție și una din cele mai mari colecții de muzică de pe Internet. Toate acestea, descărcând-o de aici.
În ceea ce privește editarea foto, recomandăm, în primul rând, VSCO. Este poate cel mai puternic software de procesare foto care există pe Android și iOS, dispune de o colecție foarte bună de filtre care imită textura filmului fotografic și este disponibilă gratuit pentru cele două platforme. Filtrele costă însă.
Din VSCO poți distribui imaginea pe Instagram, Facebook, Twitter sau alte aplicații, ori o poți trimite pe mail și salva în galeria foto. Dacă ești pasionat de pozele vintage, de texturile filmului foto și vrei să poți procesa mult mai bine pozele pe care le realizezi înainte de a le încărca online, VSCO este cea mai bună aplicație de smartphone pentru editare foto. Mai mult, există și partea socială VSCO Grid, unde poți pune poze și dacă echipa le găsește bune le promovează pe site. Aplicația este disponibilă în Play Store. De asemenea, poți încerca și Pomelo, PicsArt, Photoshop Express, Pixlr, care sunt, la rândul lor, excelente.
Dropbox este una dintre cele mai utile aplicaţii recomandate pentru Android datorită posibilităţii de a accesa fişiere şi alte documente oriunde te-ai afla. Practic, fişierele stocate pe dispozitivele pe care ai instalat Dropbox (PC, laptop, smartphone, tableta) se sincronizează rapid. Una dintre cele mai utile funcţii ale sale este Camera Upload, cu care salvezi pe internet pozele făcute cu telefonul. Singurul punct negativ este că oferă doar 2 GB gratuit.
Există alternative, printre care se numără și Google Drive, serviciul de stocare în cloud al celor de la Google. Google a reușit să-i mulțumească pe utilizatori cu 15 GB spațiu de stocare gratuit, ce oferă client pentru PC, Mac și aplicații pentru telefoanele iOS și Android. Dacă ai nevoie de spațiu mai mare pentru acest serviciu, poți plăti 2.5 dolari pe lună pentru 25GB sau 5 dolari pe lună pentru 100 GB.
Cu siguranţă ai nevoie uneori să notezi lucruri pe telefon. Evernote este aplicația recomandată pentru Android care îţi permite să scrii notiţe inclusiv de mână şi cu care poţi chiar să faci fotografii sau să înregistrezi în format audio. De asemenea, poți opta pentru ColroNote, care seamănă izbitor cu clasicul NotePad.
Unul dintre cele mai bune media playere pentru Android este VLC, disponibil deocamdată în versiune beta. Chiar şi aşa, aplicaţia este stabilă şi rulează fluent orice tip de fişier video şi cod audio. În plus, este permisiv cu subtitrările, ale căror caracteristici pot fi schimbate cu uşurinţă. Un altul foarte bun ar fi Poweramp Music Player.
Pentru fișiere organizate, poți instala File Manager, a cărui interfață este structurată pe taburi, astfel tu vei putea să deschizi oricâte ferestre cu fișierele dorite și le poți vedea și accesa pe toate din aceeași vizualizare. O altă aplicație asemănătoare este Tomi File Manager. Ambele sunt foarte bine organizate și ușor de utilizat.
Închiderea Google Reader a propulsat popularitatea serviciului similar Feedly, care joacă rolul unui RSS reader cu care poţi fi la curent cu noutăţile site-urilor pe care alegi să le urmăreşti. Aplicaţia de Android s-a maturizat şi are o interfaţă ergonomica şi uşor de utilizat care integrează şi un browser pentru vizualizarea ştirilor de pe site-urile care nu oferă feed RSS integral.
Nu puteam să nu amintim despre AccuWeather, una dintre cele mai precise aplicaţii când vine vorba despre prognoza meteo. Aplicaţia, care “ştie” numeroase localităţi din România, îţi spune cum va fi vremea în următoarele trei săptămâni şi cum se va schimba ea în următoarea zi din oră în oră. În plus, interfaţa este curată, intuitivă şi uşor de utilizat.