28 ian. 2015 | 13:30

Cele mai bune alternative la Skype. Aplicații pentru apeluri video

FEATURE
Cele mai bune alternative la Skype. Aplicații pentru apeluri video

Skype este cea mai populară aplicație pentru apeluri video, dar performanțele uneori slabe i-au determinat pe utilizatori să apeleze la soluții alternative.

Skype a ajuns să fie similar cu apelurile video online, fiind una dintre puținele companii ale căror nume au ajuns să fie folosite în limba engleză drept verbe. În anul 2011, serviciul a fost achiziționat de către Microsoft, iar gigantul din Redmond a observat că și o companie de talia Skype poate avea probleme. Printre cele mai discutate au fost cele legate de securitate și de ocupare lățimii de bandă.

Din această cauză, numeroși utilizatori s-au reorientat către servicii similare. Vă prezentăm în articolul de mai jos patru dintre cele mai populare aplicații pentru apeluri video care concurează cu Skype. Toate acestea sunt disponibile atât pe desktop, cât și pe mobil.

Cele mai bune alternative la Skype

Hangouts

Serviciul oferit de cei de la Google este unul dintre cele mai populare din ziua de azi, fiind integrat cu rețeaua socială Google Plus. Hangouts permite conferințe video cu un număr maxim de zece persoane și are o interfață care este mai ușor de utilizat în timpul conversațiilor. De asemenea, fiind un serviciu deținut de Google, este integrat cu YouTube, Drive și toate celelalte. Hangouts poate fi descărcat de aici.

hangouts 1

Tango

Tango este foarte ușor de utilizat și nu necesită foarte multe detalii pentru a vă înregistra. Aplicația este disponibilă pe numeroase platforme, iar mulți au lăudat calitatea apelurilor efectuate prin intermediul ei. Printre altele, Tango oferă utilizatorilor posibilitatea de a aplica filtre live și de a se juca. Tango poate fi instalat de pe pagina oficială.

tango 1 skype

ooVoo

ooVoo nu este un program de care foarte mulți au auzit dar poate oferi servicii de o calitate superioară celor de la Skype. Menționate pe site-ul ooVoo sunt câteva diferențe foarte importante dintre el și Skype. Una dintre ele este faptul cp cei de la ooVoo procesează apelurile video, spre deosebire de Skype, care se folosește de puterea de procesare a telefonului, ceea ce duce la mai puține întreruperi. Pentru a descărca ooVoo, puteți accesa site-ul oficial.

oovoo 1 skype

Facebook Messenger

După cum probabil știți, Facebook Messenger nu vă oferă posibilitatea de a iniția apeluri video cu alte persoane, însă suportă Voice-over-IP. De asemenea, Facebook Messenger este cea mai populară aplicație pentru mesagerie, grație integrării acesteia cu rețeaua socială de care aparține. Astfel, pentru desktop-uri este accesibil tuturor care au un cont de Facebook, iar pentru mobil poate fi descărcat de aici.

Dacă știți alte alternative la Skype care merită menționate, vă rugăm să ni le spuneți la rubrica de comentarii a acestui articol.

facebook 1