17 nov. 2014 | 11:00

Dacă folosești Bitcasa, atunci acestea sunt vești foarte proaste

ACTUALITATE
Dacă folosești Bitcasa, atunci acestea sunt vești foarte proaste

Un tribunal din SUA a decis să vină cu o veste bună pentru utilizatorii de Bitcasa care sunt nemulţumiţi de schimbările recente aduse serviciului.

bitcasa

este unul dintre serviciile de cloud computing care m-a încântat foarte mult în ultimii ani. De asemenea, este unul dintre singurele care a devenit popular prin prisma oferirii unui spaţiu nelimitat de stocare contra unei sume nu foarte generoase. Din motive greu de înţeles însă, Bitcasa şi-a schimbat radical oferta de servicii, iar utilizatorii nu sunt deloc mulţumiţi de această schimbare. La ora actuală, contra cost, nu mai puteţi activa pe site-ul companiei decât două abonamente, de 1TB sau 10TB, fără .

Mai mult decât atât, cei care aveau activat serviciul nelimitat, au fost nevoiţi să treacă automat la o cantitate de spaţiu limitată şi să-şi transfere fişierele care depăşesc acea limită, din cloud, înapoi în computer într-un timp foarte scurt. Pentru că această tranziţie nu avut loc într-un mod mai elaborat, în urma unei acţiuni de masă intentată într-un tribunal din SUA, un judecător a decis că Bitcasa trebuie să păstreze respectivele fişiere cel puţin până pe 20 noiembrie. Deşi perioada este relativ scurtă, pe 19 noiembrie va mai avea loc o înfăţişare la tribunal pentru a se stabili sau nu prelungirea respectivului termen.

Printre altele, plângerea înaintată tribunalului susţine încălcarea contractului dintre Bitcasa şi utilizatori şi se speră că astfel de manifestări vor avea ca finalitate reintroducerea spaţiului de stocare infinit în cloud. Dacă nu, avocaţii speră să obţină un fel de compensare din partea operatorilor serviciului. Nu se ştie momentan dacă sentinţa în acest caz va fi în favoarea clienţilor Bitcasa, dar s-ar putea ca procesul să funcţioneze ca un avertisment pentru companiile de servicii online ce decid într-un mod arbitrar să-şi micşoreze portofoliul de servicii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele