16 iul. 2014 | 18:00

Squink, imprimanta 3D pentru circuite electronice

ACTUALITATE
Squink, imprimanta 3D pentru circuite electronice

Imprimarea 3D s-a dovedit un succes pentru industrie, până la momentul de față. Squink este un produs ce își aduce și el aportul avansului tehnologic.

Squink 2

Dacă până acum imprimarea 3D este folosită pentru o sumedenie de proiecte și gadget-uri interesante, având în vedere că funcționează cu material pe bază de silicon, nu poate fi utilizată la imprimarea circuitelor electronice. După cum bine știm, circuitele electronice stau la baza oricărui dispozitiv electronic, iar realizarea acestora se face manual, de către începători, sau în locații specializate, de către cei mai avansați. Squink este o imprimantă 3D care, în locul siliconului topit folosește o cerneală specială ce conduce electricitatea. Imprimarea unei plăci de circuite se realizează în doar câteva minute, la costuri foarte mici, iar dispozitivul este și portabil.

Squink

Creatorul lui Squink este Carlos Ospina, inginer electronic, iar proiectul de pe Kickstarter a plecat acum câteva zile, și a strâns deja peste 25% din cei 100.000 dolari necesari producției la nivel comercial. Imprimarea circuitelor se poate face pe hârtie foto, sticlă, sau chiar plastic sau lemn, și este un produs excelent pentru cei care  lucrează în domeniu, și au nevoie de crearea unui prototip electronic, în doar câteva minute. Prețul acesteia, cel puțin pe Kickstarter este de 2499 dolari, destul de mare, însă având în vedere că este probabil singura imprimantă 3D capabilă de a face acest lucru, proiectul are destule șanse de success.