21 mart. 2014 | 18:40

HP face din nou promisiuni, acum legate de imprimare 3D

ACTUALITATE
HP face din nou promisiuni, acum legate de imprimare 3D

Șansele ca fiecare dintre noi să fi avut la un moment dat o imprimantă HP sunt destul de mari. Compania este până la urmă unul dintre cei mai mari jucători din această piață.

Printare 3D HP

Este astfel și normal să intre pe un segment la care se pricepe destul de bine și care promite destul de mult pe viitor. Vorbim despre imprimare 3D. Zvonurile au fost confirmate astăzi, iar HP plănuiește să intre pe segmentul imprimantelor 3D și să aducă pe piață cel puțin un produs până la sfărșitul anului.

Legat de promisiunea făcută, aceasta se referă la îmbunătățirea tehnologiei actuale și că vor avea un anunț important de făcut în luna iunie a acestui an. Momentan, industria imprimantelor 3D avansează destul de lent, procesul de imprimare este greoi și deloc spectaculos, iar calitatea produselor ieșite din imprimantele ieftine, vorbim de cele cu un preț de maxim 1000-1500 de dolari, este foarte slabă. Așadar, de ce s-ar hazarda o companie atât de mare să intre într-un domeniu care încă nu este bine definit? Pentru că HP crede că poate revoluționa tot acest proces de imprimare 3D, e clar.

Desigur, va dura ceva vreme până ca produsele companiei să ajungă la consumatori, mai ales din cauza faptului că HP se va orienta către segmentul profesional întâi. Oricum, este probabil ca până la următoarea ediție CES 2015 să aibă un prototip funcțional de imprimare 3D, adresat consumatorului de rând.