10 apr. 2014 | 23:05

Sapphire Radeon R9 290 în variantă VaporX

ACTUALITATE
Sapphire Radeon R9 290 în variantă VaporX

Sapphire Radeon R9 290 tocmai a fost anunțat într-o nouă implementare, acum cu răcire VaporX.

Sapphire Vapor-X_TRI-X

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X OC beneficiază de tehnologii proprietare şi overclock din fabrică pentru a oferi cele mai bune performanţe cu nivel redus de zgomot. Sistemul de răcire VaporX, patentat de producător și folosit pe multe din modelele sale de plăci grafice a dovedit că este unul dintre cele mai eficiente sisteme de răcire. Acum a ajuns să fie instalat și pe unul dintre cele mai fierbinți cipuri grafice de la AMD. Sistemul de răcire beneficiază de pe urma a trei ventilatoare cu turație variabilă, dispuse pe toată suprafața radiatorului plăcii, și de radiatorul cu heatpipe-uri ce formează sistemul VaporX.

Noul cooler Sapphire Radeon R9 290 Vapor-X utilizează mult apreciata structura Tri-X compusa din 5 heatpipe-uri şi 3 ventilatoare eficiente. Conducta principală de transfer termic de 10mm este o premieră, urmată de două conducte de 8mm şi două de 6mm ce asigură distribuţia uniformă de căldură de-a lungul cooler-ului.

Placa este acum mai rece în utilizare și desigur și mai silențioasă. Acest lucru permite un overclocking mai bun al acesteia, realizabil cu ajutorul software-ului inclus. SAPPHIRE R9 290 Vapor-X este o ediţie Overclocking cu 4GB memorie GDDR5 cu frecvenţe de 1400MHz (5.6GB/s efectivi) şi clock-uri pentru nucleul grafic de 1030 MHz. SAPPHIRE R9 290 Vapor-X este echipată cu porturi Dual DVI-D, High speed HDMI 1.4a şi DisplayPort 1.2 și va fi disponibilă în curând la magazinele partenere. Prețul am putea să presupunem că va fi apropiat de varianta fără acest sistem de răcire, probabil o idee mai scumpă.