S-a demonstrat că și noul HTC One M8 fură la benchmark-uri
Incredibil, cei la de HTC au furat la cântar când vine vorba de scorurile obţinute în benchmark-uri de noul lor HTC One M8.
Nu este prima oară când auzim de astfel de practici, de cele mai multe ori Samsung ajungea în centrul atenţiei pentru rezultate minicinoase obţinute în benchmark-uri. Se pare însă că nici cei de la HTC nu se feresc de un comportament similar.
Încă de la lansare, s-a crezut că rezultatele obţinute în benchmark-uri de noul vârf de gamă al taiwanezilor nu sunt corecte. Din păcate, acum s-a şi demonstrat acest fapt. Cei de la AnTuTU au lansat o nouă versiune a testulului lor pentru smartphone-uri care anulează o mare parte din trucurile integrate de HTC în noul One. Abia în AnTuTu X vedem pentru prima oară nişte rezultate realiste obţinute de acest telefon.
În AnTuTu 4, One M8 obţinea un scor fabulos de 38.815 puncte, în faţa lui Galaxy S5 cu 34.898 de puncte, Xperia Z2 cu 32.768 puncte şi LG G Pro 2 cu 30.068 puncte. Clasamentul real între cele patru aparate îl putem vedea abia după rularea noului AnTuTu X. În acest context, Galaxy S5 iese pe primul loc cu 35.357 de puncte, Xperia Z2 ocupă locul al doilea cu 32.508 puncte, pe când LG G Pro 2 este pe ultima poziţie de pe podium cu 29.787 puncte. HTC One M8 se află cu mult în urma concurenţei, obţinând un scor de 27.171.
Partea cea mai drăguţă vine sub forma argumentului celor de la HTC pe marginea acestor revelaţii. Dacă în alt context ar fi încercat să nege realitatea situaţiei sau măcar să-şi ceară scuze, acum, răspunsul oficial este cu totul altul. ,,Testele de tip benchmark caută să determine performanţa maximă a CPU-ului şi GPU-ului şi, similar cu motorul într-o maşină sport de înaltă performanţă, inginerii noştri fac optimizări în anumite scenarii pentru a obţine cea mai mare performanţă. Dacă cineva caută să ocolească acele optimizări în benchmark-uri, există moduri prin care să o facă, credem însă că, de cele mai multe ori, nu va fi cazul.”
Mai merită oare în 2014 să mai avem încredere în benchmark-uri la telefoane sau ar fi bine să ne găsim alte criterii după care să facem o achiziţie?