13 aug. 2014 | 09:20

Primul braţ robotic Lego vă transformă parțial în cyborg [VIDEO]

ACTUALITATE
Primul braţ robotic Lego vă transformă parțial în cyborg [VIDEO]

Deşi nu este vorba de o proteză sau un exoschelet, realizarea unui braţ robotic doar din piese Lego este o realizare impresionantă.

lego-brat robotic arm

Mulţi dintre noi au dezvoltat în copilărie sau în adolescenţă o pasiune pentru . În mare parte, această pasiune s-a datorat faptului că nu eram limitaţi decât de imaginaţie când începeam să construim ceva din respectivele cărămizi de jucărie.  Tot imaginaţia a stat la baza proiectului pe care îl vedeţi mai sus.

Demonstrat în clipul video de mai jos, braţul Lego cu numele de Mark VI este realizat pornind de la un controller . Acest Lego Cyborg Arm este prima creaţie de acest tip făcută publică care pare să-şi depăşească condiţia de jucărie, reuşind să fie chiar utilă, având în vedere că se ancorează destul de sus pe braţul purtătorului.

Descoperă și: Invenția care va transforma încărcarea wireless într-o funcționalitate utilă și necesară

Dave Voltaggio, creatorul ei, se mândreşte cu designul relativ simplu pe care şi-a bazat gadgetul. Este vorba doar de o combinaţie de motoare şi butoane. În momentul în care un buton este ţinut apăsat la baza ansamblului, degetul din dreptul său se strânge. Dacă sunt apăsate mai multe butoane simultan, se strâng mai multe degete pentru a apuca ceva sau pentru a realiza un gest demonstrativ.

Sunt curios dacă pe viitor vom vedea un design perfecţionat al acestul sistem, care să fie controlat mental şi să mascheze faptul că foloseşte piese Lego.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele