16 sept. 2014 | 17:17

Playtech App – Google Chrome cu „față“ de Android L

FEATURE
Playtech App - Google Chrome cu „față“ de Android L

Google Chrome a devenit o aplicație mult mai arătoasă prin ultima actualizare a interfeței. Google a trecut browser-ul de Android la Material Design și avem astfel un preview la cum va arăta Android L. Și nu-i rău deloc.

GChrome-1110590

De regulă, la Playtech App prezentăm produse noi sau interesante. Google Chrome e o aplicație utilă, asta e clar, și interesantă în măsura în care te pasionează domeniul browser-elor. Material Design reușește însă să aducă acel plus pentru Chrome ca să îl bagi în seamă. Va fi la fel pe Android L când va fi lansat, dar până atunci ne rămâne așa ceva.

Care sunt marile noutăți din Google Chrome?

În primul rând, designul. Vorbim de o interfață plată, aproape ca în desenele animate minimaliste, cu animații, tonuri și umbre atent puse pentru a-ți da senzația că totul e la locul său, totul funcționează cum ar trebui. Odată cu Material Design, și asta se vede bine în Chrome, Google începe să se axeze și pe experiența de utilizare, pe plăcerea de a folosi aplicația.

Ecranul principal din Google Chrome are patru thumbnail-uri în jumătatea de jos, ale site-urilor vizitate mai des, iar la baza ecranului sunt câmpurile Istoric și Semne de carte. Vei observa că nu mai există câmpul adresei URL în partea superioare, ci a fost contopit cu câmpul de căutare de pe google.com. Fie că treci un link direct, fie că vei căuta ceva online, folosești aceeași zonă.

GChrome-1110584

Butonul pentru deschis file noi este în partea de sus în dreapta, dar acum acel plus este încadrat într-un pătrat alb. Aceeași este situația și în paginile incognito, doar că pătratul este gri, cum sunt și paginile incognito. În ceea ce privește navigarea nu sunt schimbări, paginile principale sunt în stânga, încadrate de un chenar alb, cele anonime sunt în dreapta, într-un chenar negru, și le poți închide cu un swipe în lateral sau prin X-ul din stânga-sus.

Ziceam de animații mai sus și cea mai interesantă este la meniu. Acum, cele două elemente pornesc din puncte diferite până să ajungă în poziția finală. Astfel, lista cu opțiuni se deschide de sus în jos cu un ușor efect de fade out și cele trei comenzi de sus vin din stânga. Lasă impresia unei interfețe mai dinamice, mai plăcut de folosit.

Merită să folosești Google Chrome?

Dacă nu l-ai folosit niciodată, trebuie să știi că este browser-ul în care sunt implementate cel mai repede noile standarde web. Google s-a concentrat pe rapiditate și performanță, reușind să livreze o aplicație bună. Dacă deja ai Chrome pe desktop, atunci alegi și pe Android pentru sincronizarea conturilor. A fost deja descărcat de peste 500 de milioane de utilizatori și are un rating de 4,3 stele pe Play Store. Este disponibil și pe iOS.

Un mare avantaj al Chrome este că poate reține multe file deschise și le poți accesa destul de ușor. Spre deosebire de Firefox sau unele browsere preinstalate pe Android, Chrome este simplu și intuitiv. Are și dezavantaje, desigur, cum ar fi că uneori se blochează sau se închide fără vreun avertisment. Sunt incidente rare, dar nu atât de rare să fie vorba de o frecvență cel puțin lunară. De asemenea, e foarte ușor să treci între filele incognito și cele obișnuite.

În Play Store, Chrome e aici. În App Store e aici.

GChrome-1110602

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele