02 sept. 2014 | 16:02

Playtech App – Just Drive e jurnalul de bord pentru mașina ta

ACTUALITATE
Playtech App - Just Drive e jurnalul de bord pentru mașina ta

Pentru Playtech App de săptămâna asta am testat aplicația Just Drive. După cum îi spune și numele, este o aplicație care să îți simplifice viața la volan. Tu doar conduci, de restul ar trebui să se ocupe aplicația.

Just Drive main

Just Drive este una dintre acele aplicații despre care ți-ai spus „de ce n-am venit eu cu ideea asta?“. În loc să ai o agendă în care notezi toate detaliile despre mașina ta, le ai pe telefon și le ai cu notificări înainte de un eveniment important, cum ar fi expirarea RCA sau ITP. Aplicația a fost produsă de Supersomething Transportation și este disponibilă în română și engleză.

Citește și: Playtech App – Rove e jurnalul întregii tale vieți

Cum funcționează Just Drive?

O descarci din Play Store, deocamdată nu e și pentru iPhone, îți creezi un cont și alegi tipul mașinii tale. Sunt cele mai noi modele de la Dacia, dar și de la cele mai cunoscute companii internaționale. Poți alege și culoarea mașinii, iar apoi ai ajuns să folosești aplicația cu adevărat.

 

Cam primele cinci minute stai să configurezi diverse lucruri, cum ar fi când expiră polița RCA, când ai făcut ITP-ul, când ai fost ultima dată la service și altele asemenea. Dacă mașina ta e populară și e populară printre utilizatorii aplicației, poți să folosești modulul „U2G – user to group“. Este un grup unde discuți cu mai mulți șoferi, unde vă documentați și rezolvați problemele ca niște vecini în fața blocului care meșteresc la o Dacia 1310 (și ea e disponibilă în Just Drive).

Just Drive (2)

Dacă mașina ta e nouă și nu te-ai obișnuit cu toate indicatoarele, atunci ai un panou cu informații ca să înțelegi toate acele indicatoare de pe bord. Astfel, nu vei căra cartea tehnică cu tine, ci e suficient să deschizi Just Drive. De asemenea, poți adăuga tipurile de cauciucuri de iarnă, de vară și alte detalii similare.

Just Drive (11)

Unul dintre cele mai puternice module și cel care duce aplicația la un nivel foarte util este harta integrată. Pe ea te localizezi și vezi unde sunt service-urile, spălătoriile auto, dealerii auto sau benzinăriile. Sunt hărți Google, dar cu acest strat de informații foarte utile șoferilor.

Când să folosești Just Drive?

Dacă ai mașină, mereu. Să ai toate datele la îndemână și să vezi rapid ce te interesează cu privire la mașina ta e important. Dacă n-ai mașină, desigur că n-ai ce face cu ea.

Dezavantaje Just Drive

Interfața este destul de învechită, din vremea Android 2.x și nu m-ar tenta s-o folosesc. Îi trebuie o redesenare în actualele linii de design ale Google și va fi mult mai tentantă pentru utilizatori.

Apoi, ar trebui integrate autentificările prin Facebook, Google+ și Twitter, deoarece eu nu vreau încă un serviciu care să îmi știe adresa de email, să stau să aleg un nume și să completez acel formular de înregistrare.

Just Drive este disponibilă în Play Store 

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Playtech App Just Drive/”/]

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele