25 iun. 2014 | 17:00

PlayStation Now are prețuri cam mari pentru chiria jocurilor

ACTUALITATE
PlayStation Now are prețuri cam mari pentru chiria jocurilor

Serviciul de streaming PlayStation Now este acum disponibil în stadiu Beta, și oferă posibilitatea gamerilor să facă streaming-ul jocurilor, prin internet, pentru PS3, PS4 sau PSVita.

PlayStation Now Beta Launched

Serviciul PlayStation Now este momentan în stadiu de Closed Beta și toți participanții sunt sub un NDA destul de strict. Ca de obicei însă, detaliile apar imediat pe internet. În această situație, cele două screenshot-uri ale platformei PlayStation Now identifică două dintre cele mai jucate jocuri, Saints Row și Deus Ex: Human Revolution, care au un preț destul de mare în comparație cu varianta de achiziție retail. Sony oferă momentan pe platformă mai multe perioade de închiriere, și anume 4 ore, 7 zile, 30 de zile și 90 de zile. Prețul jocurilor este variabil și diferă de la un joc la altul.

PlayStation Now beta

Saints Row costă, de exemplu, cinci dolari pentru patru ore de joc și 30 de dolari pentru 90 de zile. Sunt curios, pentru cei cinci dolari, cele patru ore includ și timpul de download al pachetului necesar pentru inițializarea jocului? Și care este sensul să îl poți avea disponibil doar pentru patru ore? Doar pentru a îți da seama dacă îți place jocul? Nu era mai utilă varianta cu demo? Mai trebuie să spunem că varianta retail a jocului costă în jur de 20 de dolari, asta dacă nu este la vreo ofertă pe unul din magazinele online sau nu vine cu un bundle.

PlayStation Now beta 2

Situația este similară și pentru Deus Ex: Human Revolution al cărui preț pentru 30 de zile de gameplay, depășește prețul de retail al jocului care este undeva la 13 dolari în acest moment. Open Beta-ul pentru PlayStation Now va veni în cursul lunii iulie însă Sony trebuie să își recalculeze prețurile pentru aceste jocuri pentru ca serviciul să prezinte cu adevărat interes pentru utilizatori.