11 dec. 2014 | 08:31

Nokia HERE Maps ajunge oficial pe Android, prin Google Play

ACTUALITATE
Nokia HERE Maps ajunge oficial pe Android, prin Google Play

După un traseu destul de alambicat pentru utilizatorii de Android, soluţia gratuită de navigaţie este disponibilă pentru download.

here-maps-android

are meritul său. Deşi consumă trafic de date şi mulţi dintre noi au deja o soluţie terţă de navigație, aceeaşi posesori de smartphone, aproape inevitabil, ajung, ocazional, să apeleze la hărţile Google. În astfel de context, cei de la Nokia speră să folosiţi în curând doar HERE Maps.

În cazul în care v-aţi săturat de Google Maps şi eraţi de mult în căutare unei alternative prietenoase, actualizate şi la fel de gratuite, Nokia HERE Maps este soluţia. După ce a fost disponibilă întâi pe telefoanele cu Android ale celor de la Samsung, această aplicaţie a ajuns online sub forma unui APK ce putea fi instalat de oricine. Abia astăzi însă, în format oficial, pentru utilizatorii de tablete şi telefoane cu Android, Nokia HERE Maps a ajuns oficial în Google Play.

În teorie, deoarece încărcatul de aplicaţii pe telefon din alte surse decât Google Play nu este recomandat, este foarte probabil ca abia acum să poată instala, pentru prima oară, unii dintre voi soluţia de navigaţie reprodusă în capturile de mai sus. Aceasta se va actualiza în mod automat şi, faţă de pachetul de date disponibil în mod obişnuit prin intermediul ei, va include hărţi complete şi ghid vocal pentru 18 teritorii noi, printre care Iraq şi Paraguay. Ca urmare, nu mai puţin de 118 ţări poate fi acum parcurse, fără costuri de vreun fel, prin intermediului oricărui smartphone ce foloseşte platforma celor de la Google.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele