30 sept. 2014 | 17:50

Nokia Here Maps va fi o reală alternativă la Google Maps, iar marele plus sunt hărțile offline

ACTUALITATE
Nokia Here Maps va fi o reală alternativă la Google Maps, iar marele plus sunt hărțile offline

Here Maps este una dintre cele mai bune aplicații de pe Windows Phone și în 2014 ajunge și pe Android și iOS. Iată primul test cu Here Maps pe Android

nokia here maps

În august, Samsung a anunțat că ceasul inteligent Gear S va folosi software de navigare de la Nokia, și anume Here Maps. Este vorba de compania care s-a detașat de Nokia după divizia de hardware a fost cumpărată de Microsoft. În 2014 vom vedea Nokia Here Maps pe Android și iOS, dar The Next Web oferă un preview.

Nokia Here Maps va fi aplicație și pentru dispozitivele cu Tizen, iar în termeni de funcționalități se apropie de Google Maps. Pe iOS se va lupta atât cu Google Maps, cât și cu Apple Maps, aceasta din urmă venind preinstalată.

Nokia Here Maps pe Android

Cu un cont în aplicație îți vei putea descărca aplicațiile în mod offline – funcționalitate încă neimplementată în Google și Apple Maps – și asta te ajută atunci când telefonul îți devine GPS, dar nu ai conexiune la Internet, cum ar fi când ești în tranzit în alte țări. Ai mai multe moduri de afișare a hărților, chiar și un mod 3D, poți fi avertizat cu privire la depășirea vitezei legale, poți seta ce tip de rută vrei să alegi și poți fi ghidat vocal.

O idee foarte bună de la Google a fost introducerea în hărți a soluțiilor de navigare când ești pieton. Spre exemplu, ai acces prin Google Now sau Google Maps la trasee potrivite direcției tale de deplasare. Așa ceva implementează și Nokia în Here Maps, calculându-ți și timpul necesar ajungerii la destinație, dar și pașii de urmat.

nokia here maps optiuni

Nokia Here Maps dispune și de Glympse, funcția prin care poți împărtăși în timp real locul în care te regăsești. Poți seta cât timp e vizibil mesajul și cine din rețelele tale sociale sau adresa de contacte poate vedea. Poți adăuga și un mesaj acestui Glympse. Rămâne de văzut în România cât de bine se descurcă Here Maps cu POI (n.r.: puncte de interes), deoarece Google a creat în ultimii ani o bază de date foarte bună și cu aceasta are de concurat.

Hărțile offline sunt destul de mari, aproape 10GB pentru întreaga Europă, sau poți alege local și pachetul va ajunge la câteva sute de MB. Nu poți descărca însă orașe, dar asta ar conta doar pentru spațiul ocupat în telefon. Mai trebuie spus că Here Maps va fi o perioadă exclusivitate Samsung, va ajunge în curând pe dispozitivele Galaxy, iar asta va atrage atenția și asupra dispozitivelor sale purtabile. Totuși, compania va aduce în viitor aplicația și pe Android și iOS.  Mai rămâne să aflăm data exactă.

nokia here 3

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele