21 oct. 2014 | 09:04

Cum să instalați acum tastatura virtuală inclusă în Android 5.0 Lollipop

ACTUALITATE
Cum să instalați acum tastatura virtuală inclusă în Android 5.0 Lollipop

Printre schimbările majore incluse în , cei de la Google au venit şi cu o tastatură virtuală complet nouă pe care o puteţi deja instala.

android 5.0 lollipop-keyboard

Nu toate tastaturile virtuale sunt la fel. În primul rând, există diferenţe majore de ordin estetic. Mai mult decât atât, unele vă sporesc semnificativ viteza la tastare. Din păcate este aproape imposibil să ştiţi înainte care vi se potriveşte cel mai bine, motiv pentru care, ar fi bine să încercaţi mai multe până vă decideţi să rămâneţi la una.

Cea mai recentă tentativă a celor de la Google de a crea tastatura perfectă este inclusă în Android 5.0 Lollipop. Printre altele, aceasta este aliniată la noul limbaj de design, mult mai plat decât ne-am obişnuit în trecut. În orice caz, dacă eraţi în căutarea unei tastaturi virtuale noi, ar fi regretabil să nu vă orientaţi către viziunea celor de la pe marginea subiectului. Nu de alta, dar o puteţi deja instala pe versiunile mai vechi de Android şi nici măcar nu aveţi nevoie de drepturi de root pe aparat.

Este suficient să activaţi în meniul de configurare al aplicaţiilor din Settings instalarea aplicaţiilor din surse necunoscute. După această etapă, de pe forumurile XDA Developers, veţi putea descărca şi instala APK-ul cu tastatura virtuală inclusă în Android 5.0. Aceasta ar trebui să se poată instala fără nici un fel evenimente. În cazul în care, după instalare, tastatura pe care o aveţi pe ecran este identică cu cea pe care aţi avut-o înainte, din pagina de configurare a tastaturii, schimbaţi tema. Alegeţi Material Light sau Material Dark. Asta a fost tot.

Un alt motiv pentru care merită să faceţi experimentul de mai sus este legat de perioada necunoscută de aşteptare pentru a primi în mod oficial Android 5.0 Lollipop pe noul vostru smartphone sau tabletă. Dacă nu aveţi cumva un Nexus 5 sau o tabletă Nexus 7, este foarte probabil să aşteptaţi, cel puţin, până la mijlocul lunii viitoare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele