20 oct. 2014 | 08:27

Google a lansat uneltele pentru crearea de aplicaţii pentru Android Lollipop

ACTUALITATE
Google a lansat uneltele pentru crearea de aplicaţii pentru Android Lollipop

Ca de fiecare dată, după lansarea unei noi versiuni de Android, Google a lansat cea mai recentă versiune a SDK-ului pentru crearea de aplicaţii compatibile.

android-lollipop-nexus-6-9-wear

este unul dintre cele mai semnificative actualizări aduse sistemului de operare creat de Google. Pe lângă multe funcţii pe care le veţi descoperi în timp, noul SO implementează o nouă interfaţă şi un nou limbaj de design complet diferit de ceea ce experimentează la această oră utilizatorii de KitKat.

Pentru că rămâne la latitudinea dezvoltatorilor de aplicaţii să-şi actualizeze creaţiile în conformitate cu Material Design, noul limbaj estetic adoptat de Google, gigantul din Mountain View a lansat în urmă cu câteva ore SDK-ul (software development kit) pentru Android 5.0 Lollipop. Acesta include toate uneltele de care aveţi nevoie pentru a crea aplicaţii de Android şi un ghid pentru a înţelege mai bine schimbările introduse de creatorul platformei. Acesta poate fi descărcat de pe blogul Android Developers. Anunţul oficial a fost făcut pe pagina de Google+ a lui Matias Duarte de la Google.

Tot acum, Google a făcut publice imaginile cu versiunea finală de Android 5.0 Lollipop, pe care posesorii de 5 şi Nexus 7 le pot descărca şi instala fără dificultăţi pe propriile aparate. Acestea din urmă sunt disponibile la aceeaşi adresă ca şi noul SDK.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele