11 dec. 2014 | 14:06

Imperiul contraatacă: Sony se folosește de armele hackerilor pentru a opri descărcarea filmelor furate

ACTUALITATE
Imperiul contraatacă: Sony se folosește de armele hackerilor pentru a opri descărcarea filmelor furate

Cei de la Sony au pornit aparent o campanie prin care vor să facă aproape imposibilă descărcarea filmelor care au fost furate recent de pe serverele companiei.

hacking-adult_thumb.jpg sony

Continuăm puțin seria paralelor dintre situația actuală a celor de la Sony și universul Star Wars menționând că, la fel ca stația spațială ”Death Star” din primul film Star Wars, și cei de la Sony au lăsat un punct slab în linia lor de apărare împotriva atacurilor externe. Dar în timp ce în film slăbiciunea era reprezentată de un orificiu de evacuare, în cazul lui Sony aceasta era reprezentată de un fișier denumit ”Passwords”. Ce corporație își permite să țină parolele într-un folder denumit ”passwords”? Aparent răspunsul corect este Sony, iar ultimul atac împotriva lor este dovada a cât de gravă poate fi ignorarea securității online.

Legat de ultimul atac, cel mai mult s-a vorbit despre faptul că au fost furate un număr de filme foarte importante ale celor de la Sony. Unele dintre acestea au fost lansate deja, cum ar fi ”Fury”, dar mare parte din ele nici nu au apărut încă la cinema. Toate sunt chiar acum disponibile pe diferite site-uri. Dar cei de la Sony nu stau degeaba. Dacă este să ne luăm după site-ul Re/code,  compania se folosește de serverele din Tokyo și Singapore ale celor de la Amazon Web Services pentru a încetini vitezele de descărcare.

sony-pictures-hacked_thumb.jpg

O cantitate șocantă de informații scoasă la iveală

Conform celor de la Gizmodo, Sony se folosește de seed-eri falși pentru a aglomera serverele. Ocupând lățimea de bandă, aceștia îngreunează extrem de mult transferul adevăratelor fișiere către cei care vor să le descarce. Nu este prima oară când Sony se folosește de așa mijloace pentru a combate pirateria. În trecut, ei au mai folosit astfel de metode ”neortodoxe”, cum ar fi încărcarea unor fișiere false purtând numele unor filme lansate de Sony Pictures. Astfel, utilizatorii petreceau ore întregi descărcând fișiere goale.

Ultimul atac cibernetic împotriva Sony a scos la iveală o cantitate șocantă de informații secrete. Pe lângă discuțiile personale între colegi de muncă și detaliile despre cardurile de credit și despre identitățile angajaților, conversațiile în care  filmele cu Adam Sandler sunt calificate drept mondene și stereotipice și numele de care se folosește Tom Hanks pentru a se caza la hoteluri (Johnny Madrid!?) nu reprezintă absolut nimic. Puteți afla mai multe despre atacul acesta pe Playtech aici.