01 dec. 2014 | 09:48

Hackerii au reușit să fure cele mai noi filme din serverele Sony

TEHNOLOGIE
Hackerii au reușit să fure cele mai noi filme din serverele Sony

După ce în urmă cu aproximativ o săptămâna detaliam un atac cibernetic împotriva celor de Sony, urmările acestuia continua să iasă la iveală.

Sony pictures hacked proces

Nu a trecut nici o săptămâna de când un atac virtual asupra serverelor s-a lăsat cu un amalgam de documente private publicate online sub formă de listă. În contextul respectiv, autorii atacului, care se ascund în spatele numelui Guardians of Peace, au venit cu câteva cereri ambigue legate de libertate doar pentru a ameninţa că, dacă acestea nu vor fi satisfăcute, vor publica publica online noi fişiere adunate din respectivul atac.

Deşi este foarte greu de aflat adevărul, este foarte probabil ca variantele DVD Screener ale celor mai noi filme ieşite din studiourile Sony Pictures, care au început să circule online în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, să provină din acelaşi atac iniţiat de hackeri. Dintr-un punct de vedere, pierderile financiare fabuloase pe care le va suferi Sony în acest context sunt minore în comparaţie cu sensibilitatea altor documente ce au fost furate, dar nu au ajuns încă online. Printre acelea se numără paşapoarte şi vize ale angajaţilor implicaţi în diverse proiecte de filmare desfăşurate pe întregul mapamond. Documente contabile şi studii de piaţă ar putea, de asemenea să aibă un impact negativ semnificativ dacă încep să circule pe internet.

sony-pictures-hacked

Printre filmele noi care au făcut valuri pe site-urile de piraterie se numără Fury cu Brad Pitt, Still Allice, Mr Turner şi Annie. Dintre acestea, doar Fury este prezent şi în cinematografe. În rest, celelalte creaţii ar urma să fie lansate oficial în câteva săptămâni şi luni. To Write Love on Her Arms, o altă creaţie din acest val de lansări ilegale ar urma să ajungă în cinematografe abia peste patru luni, în martie 2015.

Având în vedere că prea puţini dintre cei care au văzut online o variantă de calitatea DVD a unui film vor mai fi tentaţi să se ducă la cinema pentru acelaşi film, Sony pierde în fiecare zi câteva milioane de dolari în încasări ipotetice.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele