Huawei Ascend G7 – „Glonțul de argint“ tras spre iPhone 6 Plus și Galaxy Note 4
Huawei Ascend G7 e un phablet. Mai este și un telefon foarte bun, dar mai este și un produs al Chinei dornice să se afirme pe piața globală a telefoniei. Cu acesta reușește asta.
Huawei Ascend G7 cu alura sa de phablet vine într-o vreme foarte bună. Apple are așa ceva, Samsung deja a ajuns la a patra generație, iar mulți alții își scot dispozitivele „gigant“ pe piață. Să îți zic, în primul și cel mai important rând, unde excelează Ascend G7: raportul dintre preț și ceea ce obții pentru el. Nu-i tocmai premium, dar nici nu trebuie să fie ca să fie bun.
Introducere
Huawei Ascend G7 are un design și o construcție modeste cu accente premium. Compania a folosit metalul pentru șasiu, cu un finisaj pe margini care aduce aminte de iPhone 5 sau Samsung Galaxy Note 4. Plasticul e folosit pe spate în zona difuzorului, la baza dispozitivului, și în jurul camerei foto și a blițului, în partea de sus. Zonele cu plastic sunt și cele în care se regăsesc antenele pentru WiFi, GSM sau Bluetooth.
Huawei Ascend G7 are un ecran LCD IPS de 5,5 inci HD, și acesta ar putea fi un minus semnificativ, folosește 2GB de memorie RAM cu 16GB spațiu de stocare pe care îl poți completa cu un card microSD de până la 32GB. Ascend G7 este compatibil cu rețelele 4G, eu l-am folosit în Vodafone și nu m-a dezamăgit. Are NFC, Bluetooth și WiFi, cum era de așteptat de la un astfel de phablet. Bateria este de 3.000 mAh, iar autonomia mai bună decât pe Galaxy Note 4 – căruia deja i-am scris un review aici. Asta și pentru că ecranul are o rezoluție mai mică pe G7.
Puterea de calcul vine dintr-un procesor Qualcomm Snapdragon cu patru nuclee la o frecvență de 1,2GHz, iar sistemul de operare este Android 4.4 KitKat cu interfața Emotion UI 3.0 a Huawei. Ultima dată când am folosit această interfață pe un dispozitiv Huawei – exceptând modelul Ascend G630 care avea EMUI 2.0 – a fost pe Ascend P7 cu EMUI 2.3. Am găsit-o prea încărcată pe alocuri și cu teme uneori neinspirate pentru obișnuița mea cu TouchWiz și iOS.
Am venit cu prejudecățile de la P7 la G7 și mă bucură că nu au rămas întemeiate. Interfața a fost mult îmbunătățită, iar singura mea nemulțumire rămâne pentru designul pictogramelor. Cele de la Huawei sunt în regulă în orice temă ai alege (deși pe unele le-aș șterge definitiv!), dar cele adaptate pentru a se integra în interfață sunt urâte. Următorul lucru pe care ar trebui să îl facă bine Huawei ar fi să rezolve acele pictograme, poate să le lase pe cele default din Android 5.0 Lollipop pe viitoare modele.
Revenind la Ascend G7 și interfața sa, copiază puțin din iOS (în camera foto și în meniul de căutare), puțin de la HTC sau LG cu meniul de multitasking, butoanele din Android 5.0 Lollipop, dar integrează toate aceste funcționalități foarte bine în telefon. Am apreciat că pot din galeria foto să fac rapid o poză, trăgând de ecran în jos. Am apreciat și interfața meniului de apelare și gestionare a contactelor. Dacă apeși pe acel „i“ din meniul de apeluri, obții tot felul de informații despre contact, dar vezi și un desfășurător al convorbirilor.
Huawei Ascend G7 are o cameră de 13 megapixeli care filmează full HD la 30 fps, iar cea frontală este de 5 megapixeli. Nu e nimic de lăudat la cameră, este medie și nicio aplicație n-o va face mai bună. Cea de selfie-uri e decentă. Totuși, Huawei se achită mult mai bine de aplicațiile pentru gestionarea pozelor după ce le-ai făcut.
[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Huawei Ascend G7 review/”/]
Puncte pro – Huawei Ascend G7
Este un phablet „de buget“ care nu face compromis decât la rezoluția ecranului. Construcția e foarte bună, interfața e mai bună decât la vechile modele și chiar mai bună decât la modele concurente, iar autonomia e de lăudat mereu.
Huawei include în pachet cu telefonul și o carcasă și apreciez un așa accesoriu. Chiar dacă Huawei Ascend G7 e din metal, motiv pentru care merită un plus, este și mare și îl poți scăpa mai ușor din mână. Carcasa însă îl va proteja.
Cu excepția a două-trei elemente (pictogramele urâte), interfața și optimizarea telefonului sunt foarte bune. În 2012 și 2013, disprețuiam interfețele altor companii pentru că mi se părea că îngreunează fluxul meu obișnuit de folosire. Încă găsesc asta la Samsung. La Huawei Ascend G7 am găsit mult mai multe elemente care mă ajută decât cele care m-ar încurca (ex.: notificările sunt afișate pe ore, controlezi mai ușor cât și cum economisești baterie, ai un meniu de setări rapide bun etc.).
Puncte contra – Huawei Ascend G7
Ecranul este doar HD și asta n-ar fi o problemă, dacă prețul ar fi cu mult mai mic. Nu țin neapărat ca toate companiile să treacă la 2K, ba chiar nu mi se pare bun compromisul pentru autonomie, dar o rezoluție full HD ar fi fost binevenită pentru afișarea multor aplicații. Așa, în unele simți că cei 5,5 inci sunt irosiți.
Camera foto este de 13 megapixeli, dar este o risipă de pixeli pentru calitatea la care produci poze. Balansul de alb este mai mereu greșit noaptea sau în interior, iar reproducerea detaliilor este o chestiune de noroc. Pentru rețele sociale, la rezoluții mai mici, pozele sunt în regulă, dar doar atât.
Concluzie Huawei Ascend G7
Minusul cu adevărat sesizabil este rezoluția ecranului. Unul full HD ar fi fost foarte bun. În rest, este un phablet „de buget“ pe care l-aș alege în locul unui Note 4, dacă aș vrea un telefon cu autonomie bună, cu ecran mare și cu Android, dar fără preț mare. Interfața a devenit mult mai utilă față de vechile modele, iar construcția e pe cât de solidă o poți face la prețul acesta – 300 de euro. Este un smartphone „proiectat să reziste“ atât la șocuri (vezi carcasa de protecție și șasiul din metal), cât și la folosirea de zi cu zi și să nu te incomodeze.
Sfatul Playtech: Ai aici o ofertă mai mare cu telefoanele Huawei, de la vârful de gamă Ascend P7 la cele ieftine. Deocamdată Huawei Ascend G7 n-a ajuns în România. În acest magazin ai la dispoziție atât Ascend P6, cât și Ascend P7, să te decizi dacă dorești modelul de anul trecut sau flagship-ul de anul acesta.