02 mart. 2014 | 12:00

FLIR – Carcasa cu infraroșu pentru iPhone la MWC 2014

ACTUALITATE
FLIR – Carcasa cu infraroșu pentru iPhone la MWC 2014

FLIR este numele unei companii care a venit cu o idee interesantă, aceea de a pune o cameră infraroșu pe un smartphone.

FLIR Carcasa iPhone

FLIR

Nefiind un producător de smartphone-uri, FLIR a optat pentru o carcasă pentru unul dintre cele mai populare, iPhone-ul. Carcasa este foarte robustă, metalică și include două camere foto/video în infraroșu. Carcasa se conectează la conectorul Lightning al modelului iPhone 5, momentan singurul dispozitiv compatibil.

Scopul acestui proiect poate fi de la unul pur educațional la unul industrial. Producătorul dă o serie de exemple în care carcasa poate fi folosită cu succes, în principal în sistemul industrial. Sistemul de camere pe un iPhone poate fi folosit cu succes de agenții de vamă, securitate sau de către cei care au nevoie de o mobilitate mare și nu doresc să care după ei o cameră dedicată pentru acest lucru.

Problema apre însă din zona prețului – fiind vorba de un producător de sisteme de vizualizare în infraroșu, echipamentele FLIR sunt destul de scumpe. Ei încearcă să intre pe piața gadget-urilor pentru a își putea menține supremația în acest domeniu, chiar dacă asta înseamnă că vor renunța în curând la vânzarea de camere specializate, cel puțin pentru segmentul low-end. Ei speră să înlocuiască dispozitivele repective cu aceste carcase și să le adapteze pentru mai multe smartphone-uri.

FLIR Carcasa iPhone

FLIR

FLIR Carcasa iPhone

FLIR