28 feb. 2013 | 12:50

MWC 2013: Carcasa de smartphone cu senzor biometric

ACTUALITATE
MWC 2013: Carcasa de smartphone cu senzor biometric

Un senzor biometric nu reprezinta o inventie deosebita, devine totusi interesant atunci cand este integrat pe o carcasa de smarpthone sau chiar pe un card de memorie SD.

Carcasa smartphone cu senzor biometric

Unele companii asiatice, trebuie sa recunoastem, nu duc lipsa de inventivitate. Aceasta afirmatie se potriveste si companiilor de mici dimensiuni, una dintre ele fiind chiar PrivaQ. Compania produce si distribuie o serie de carcase de smartphone, dongle-uri USB, carduri de memorie SD ce au un element comun, securizarea biometrica. Folosind amprenta digitala  si o serie de cipuri de dimensiuni foarte mici acestia au integrat securizarea de tip AES pe 256 biti, chiar si pe dispozitive atat de mici precum un card de memorie.

Cel mai interesant produs dupa parerea noastra, si cel care este in ton cu evenimentul, este carcasa pentru smartphone cu senzor biometric. Aceasta se conecteaza prin micro USB si beneficiaza de o securizare a aparatului la care este conectata. Securizarea implica criptarea datelor de pe dispozitiv, blocarea accesului la dispozitiv sau la anumite functii si programe, sau chiar trimiterea de informatii intre doua astfel de dispozitive, criptate cu aceeasi tehnologie. Ultima functie este posibila prin intermediul unei retele interne a producatorului si functioneaza asemanator unui program de chat.

senzor biometric card sd

Sunt disponibile de altfel si dongle-uri USB pentru smartphone-uri sau alte tablete PC, precum si pentru sisteme de tip desktop sau laptop-uri. Tehnologia si produsele exista, momentan insa nu se stiu preturile pentru europa, sau daca vor avea un succes atat de mare la MWC pentru a fi bagate in seama de vreun importator.

senzor biometric retea comunicare interna