17 dec. 2014 | 16:04

Facebook se transformă în site de vânzări?

ACTUALITATE
Facebook se transformă în site de vânzări?

O nouă funcționalitate testată de Facebook ar putea transforma rețeaua socială într-un competitor pentru site-uri precum OLX.ro, tocmai.ro sau okazii.ro, potrivit TheNextWeb.com.

TRADE1

Este vorba despre o opțiune implementată în grupuri, în perioadă de teste, care se numește ”Sell Something” (trad. – vinde ceva).

Această opțiune apare lângă butonul de ”Write Post” și le permite utilizatorilor să pună la vânzare produsul, cu o descriere și fotografii, precum și opțiunile de livrare/

Odată publicat, anunțul este afișat într-un mod atrăgător, iar persoanele din grup pot comenta și pot face oferte.

 

Pe Facebook există numeroase grupuri în care oamenii fac schimb sau își vând produse sau servicii. Acesta pare o modalitate a rețelei sociale de a capitaliza de pe urma acestor tranzacții. Cum deocamdată nu se percep comisioane pentru vânzări, putem bănui doar că rețeaua socială încearcă să își mărească traficul.

Cei de la Facebook au creat chiar și o pagină în care le explică puținilor utilizatori care au acces la această funcție cum funcționează. Mai mult, rețeaua socială specifică faptul că nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la calitatea produselor vândute.

Ce părere aveți? Ați renunța la site-urile consacrate de vânzare/cumpărare dacă Facebook va introduce această funcție la nivel global?