20 feb. 2014 | 01:38

Facebook a achiziționat aplicația de mesagerie WhatsApp

ACTUALITATE
Facebook a achiziționat aplicația de mesagerie WhatsApp

Facebook tocmai a ajuns la o înțelegere de achiziție a aplicației de mesagerie WhatsApp pentru suma de 16 miliarde de dolari.

facebook cumpara whatsapp cu 16 miliarde de dolari

Facebook a ajuns de curând la o înțelegere de achiziție a popularei aplicații de mesagerie WhatsApp pentru fabuloasa sumă de 16 miliarde de dolari. Suma va fi de 4 miliarde de dolari în cash, și alte 12 miliarde în acțiuni Facebook, plus alte 3 miliarde în acțiuni pentru fondatorii și angajații curenți WhatsApp. Din acest motiv veți auzi că suma totală vehiculată este de 19 miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, oricine lucrează acum pentru companie a primit un motiv foarte bun să rămână în continuare sub tutela Facebok, dovadă că gigantul este interesat atât de platforma în sine cât și de cei care au contribuit la crearea acesteia, și la obținerea celor 450 de milioane de utilizatori activi lunar.

Facebook a încercat de ceva vreme să rezolve anumite probleme cu mesageria sa. Au fost zvonuri că acesta i-a oferit fondatorului Snapchat, 3 miliarde de dolari cash, și asta doar după ce Facebook a încercat să își construiască propria aplicație similară. Aplicația de mesagerie Facebook este folosită mai puțin decât WhatsApp, sau este încorporată mai puțin în viețile utilizatorilor, mai puțin decât o aplicație dedicată ca WhatsApp. Pe de altă parte, această achiziție îi oferă gigantului acces internațional la utilizatorii care nu folosesc platforma proprie, și un avantaj în fața competitorilor săi.

Un lucru interesant este faptul că Brian Acton, fondatorul WhatsApp, a aplicat pentru un job la Facebook în 2009, și a fost refuzat. Morala? Începe un startup!

Clipboard01