08 iun. 2014 | 09:00

Ezeecube este primul media center modular [VIDEO]

ACTUALITATE
Ezeecube este primul media center modular [VIDEO]

Aflat momentan în stadiu de proiect care caută finanţare pe Indiegogo, Ezeecube este un HTPC sau cu multe opţiuni de upgrade.

Ezeecube Modular HTPC player

Indiferent cât de abile devin smart TV-urile actuale în a reda conţinut multimedia, nimic nu se compară cu funcţionalitatea oferită de un sistem ultra compact legat la TV. Cu numele de -uri, aceste sisteme au devenit din ce în mai variate, atât când vine vorba de sistemul de operare pe care funcţionează cât şi de arhitectura hardware pe care sunt construite.

Dacă tot este acum trendul cu smartphone-uri modulare şi, mai recent, smartwatch-uri modulare, pe aceeaşi idee, Ezeecube este primul media player standalone şi hub de conţinut multimedia pe arhitectură modulară. Pe lângă faptul că este foarte capabil în a vă afişa filme şi a reda muzică în orice format, sistemul din imaginea de mai sus este şi un dispozitiv de backup rapid pentru iDevice-uri şi Androide. O parte din funcţionalitatea oferită se datorează unei distribuţii de Linux, în timp ce partea a doua, de interfaţă cu conţinutul multimedia, este realizată prin popularul XBMC Media Center.

Partea modulară se referă la opţiuni foarte facile de upgrade pe viitor. Fără a apela la şuruburi, puteţi mări atât spaţiul de stocare, cât şi volumul de funcţionalitate. Configuraţia standard a acestei creaţii include un procesor dual core Freescale I.MX6 pe arhitectură ARM Cortex A9, 1GB RAM şi o memoria internă de 4GB. Pe lângă aceasta, mai este inclus un hard disk suplimentar de 1 TB. În ceea ce priveşte conectivitatea, avem un HDMI, WiFi, Bluetooth 3.0, un slot SDXC, un USB 2.0 şi un microUSB OTG.

Dacă îşi va atinge până pe 4 iulie targetul de 75.000 de dolari, Ezeecube ar trebui să ajungă în magazine cu un preţ destul de generos egal cu 300 de dolari.  Cei care se vor arunca să finanţeze proiectul pe Indiegogo vor putea achiziţiona acelaşi aparat cu 180 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele