02 mai 2014 | 10:45

Noua găselniță pentru smartphone: abțibilduri 3D cu NFC

ACTUALITATE
Noua găselniță pentru smartphone: abțibilduri 3D cu NFC

Multe din smartphone-urile cu Android nu au un buton fizic pentru Home și, chiar dacă se reduc astfel costurile și posibilitatea de defectare a acestor butoane, uneori e nevoie de mai mult decât feedback-ul prin vibrații.

NFC Smartphone

Dimple este soluția pentru acele smartphone-uri fără butoane fizice Home, chiar și pentru cei care doresc o customizare mai ridicată a opțiunilor pe butoane amplasate diferit față de cum le-a gândit producătorul. Partea frumoasă este că nu necesită nici un fel de modificări permanente asupra smartphone-ului.

Folosind NFC, se poate amplasa cu un adeziv pe orice zonă și în orice poziție pe dispozitiv și nu consumă nici energie de la acesta. Fiecare dintre cele 4 butoane are un ID dedicat, astfel pot fi personalizate individual, iar aplicația dedicată le poate diferenția atunci când sunt apăsate.

Desigur, există și o serie de mici impedimente: smartphone-urile fără NFC nu se pot folosi de utilitatea acestor butoane, iar aici sunt incluse și iPhone-urile sau noul HTC One M8. Dimple va lansa pe data de 6 mai, o campanie Indiegogo, așadar acestea nu sunt încă disponibile la vânzare. Dacă totuși campania va avea succes, atunci producția lor va fi asigurată și vor fi disponibile pe piață în cel mai scurt timp.

Sunt curios dacă producătorii de jocuri s-au gândit să se alăture acestui proiect. Ar fi fost interesant să îți poți plasa două astfel de seturi pe spatele telefonului, care să țină locul acelor shoulder buttons de pe joystick-urile de gaming consacrate.