13 nov. 2014 | 13:31

DJI Inspire 1 este o nouă dronă cu capabilități de filmare 4K

ACTUALITATE
DJI Inspire 1 este o nouă dronă cu capabilități de filmare 4K

DJI Inspire 1 este numele celei mai noi drone, lansate de curând, care beneficiază de stabilizare electronică a imaginii și capabilități de filmare 4K.

DJI Inspire 1 (1)

Așa cum este normal, tehnologia nouă vine cu un preț, mai exact un preț apropiat de 3000 de dolari. DJI Inspire ridică însă standardul pentru filmări aeriene la cel mai înalt nivel având în vedere că vine cu tot cu o cameră video ce filmează 4K și un stabilizator electronic de imagine. Drona dispune și de un stabilizator optic de imagine ce permite dronei să rămână stabilă în zbor chiar și fără un semnal GPS. Camera are un unghi de vizibilitate de 94 de grade, cu o corecție foarte bună ce permite montarea de filtre ND sau de polarizare.

Senzorul, unul de tip CMOS cu dimensiunea de 1/2.3 inci capturează imagini de 12 Megapixeli în format Adobe DNG RAW și filmează la rezoluție de 3840×2160 pixeli cu până la 30 de cadre pe secundă. Filmarea în 1080p se poate realiza cu până la 60 de cadre pe secundă.

Telecomanda este una dedicată și poate controla atât drona cât și stabilizatorul electronic și camera video. Se pot folosi două telecomenzi identice, una pentru zontrolul zborului și cealaltă pentru camera video.

DJI Inspire 1 (2)

DJI Inspire 1 (3)