28 oct. 2014 | 14:49

Pars, drona care te salvează de la înec [VIDEO]

ACTUALITATE
Pars, drona care te salvează de la înec [VIDEO]

În viitorul apropiat, plajele vor fi survolate de drone, numite Pars, care îi vor aduce la mal pe cei care riscă să-și piardă viața în apă, potrivit PopSci.

drona pars

 

Dronele Pars sunt creația unei companii iraniene și au fost arătate publicului, pentru prima dată, în 2013. Acum, aceste dispozitive vor fi produse în masă și, în curând, vor ajunge să fie folosite în întreaga lume.

Roboții sunt construiți în așa fel încât să le poată oferi celor aflați în pericol ajutorul de care au nevoie. Mai exact, dronele Pars pot arunca colace de salvare, pentru ca persoanele să reziste până la sosirea salvamarilor.

Dronele au șase motoare și sunt făcute să reziste greutății echipamentelor de salvare. De asemenea, ele sunt dotate cu un software special pentru navigare și cu o cameră cu infraroșu. Pe partea inferioară există o serie de LED-uri, pentru ca ele să poată fi văzute și noaptea.

În clipul video de mai jos se poate observa că dronele Pars ajung la un înotător în numai 22 de secunde, cu un minut mai repede decât un salvamar.

Deocamdată, dronele trebuie dirijate de un om, dar creatorii lor plănuiesc să le facă autonome și să le echipeze cu panouri solare care să le încarce bateriile.