10 aug. 2014 | 17:30

Eșec pentru cel mai sigur telefon: Blackphone a fost „spart“ în 5 minute

ACTUALITATE
Eșec pentru cel mai sigur telefon: Blackphone a fost „spart“ în 5 minute

Blackphone este unul dintre cele mai mediatizate telefoane ale acestui an, datorită promisiunii producătorilor că îți securizează foarte bine datele. În Las Vegas, telefonul nu s-a ridicat la nivelul promisiunii, a fost „spart“ în cinci minute.

blackphone foto vlad andriescu/adevarul

Blackphone a fost prezentat la MWC 2014, iar producătorii săi au promis că vor ține departe de datele tale ochii curioși ai NSA și ai altor agenții de informații. Folosește Android, dar este o versiune modificată care include software de criptare și securizare și a fost denumită PrivatOS. La conferința Def Con din Las Vegas, telefonul a fost însă un eșec, conform CrackBerry.

Tim Strazzere și Justin Case au reușit ca în cinci minute să obțină acces la telefon prin root, să pornească modulul ADB (n.r.: Android Debug Bridge) și asta fără să deblocheze bootloader-ul. Este o reușită în sine că au reușit să „spargă“ securitatea sistemului, încă un punct în plus pentru nedeblocarea bootloader-ului. Blackphone pare acum o campanie bună de marketing, dar nimic mai mult.

Află și: Blackphone, telefonul care ține spionii departe, ajunge la cumpărători. Din iulie va fi iar în stoc

Problema de securitate a fost rezolvată, dar acesta poate fi doar începutul dispariției conceptului Blackphone. Cât privește acel root, telefoanele cu Android pot fi foarte ușor root-ate, ba chiar a devenit știre când nu se întâmplă asta, dar în cazul Blackphone erau alte așteptări. Mai mult, producătorii i-au acuzat pe cei de la BlackBerry că nu țin la securitatea datelor.

Justin Case a avut câteva cuvinte și pentru utilizatorii și fanii BlackBerry

„Premiul“ primit

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele