07 nov. 2014 | 08:45

Amazon Echo este o boxă inteligentă care te ascultă tot timpul [VIDEO]

ACTUALITATE
Amazon Echo este o boxă inteligentă care te ascultă tot timpul [VIDEO]

După eşecul răsunător înregistrat cu cei de la şi-au anunţat ieri intrarea în domeniul producţiei de boxe inteligente cu Amazon Echo.

Amazon echo boxa wireless

Deşi este greu de apreciat la această oră dacă piaţa globală de accesorii audio suportă un nou intrat în competiţie sub forma celor de la Amazon, americanii şi-au pus multă încredere în Amazon Echo.

Piaţa boxelor fără fir ar putea fi clasificată la această oră ca fiind saturată. Fiecare gigant din această industrie a anunţat o boxă mai mică sau mai mare care să vă încânte. Dintr-un punct de vedere, Amazon Echo este o boxă wireless şi se comportă ca atare. În acelaşi timp însă, deşi acceptă un smartphone care o sursă de conţinut audio prin Bluetooth, ea rămâne în permanenţă conectată la priză şi la internet.

Amazon Echo este un gadget inteligent care foloseşte în mod obişnuit câteva servicii de muzică în cloud ca surse implicite de conţinut. Printr-un asistent virtual intitulat Alexa, Echo, din start, vă poate răspunde la întrebări pe diverse subiecte. Vă poate reda ştiri sau articole de pe Wikipedia şi vă poate răspunde la întrebări cât se poate de precise, de tipul câte linguriţe se află într-o lingură. Mai mult decât atât, această boxă devine mai deşteaptă cu cât o folosiţi mai mult şi se obişnuieşte mai bine cu stilul vostru de a vorbi. Nu de alta, dar întregul produs este construit în jurul comenzilor vocale, deşi momentan nu ştie decât engleză. Are ascunse şapte microfoane omni direcţionale capabile să vă urmărească vocea, indiferent unde sunteţi în cameră şi indiferent dacă în momentul în care vorbiţi este redată muzică la un volum destul de ridicat.

În ceea ce priveşte abilităţile de redare, după cum se vede şi în imaginea în secţiune de mai sus, are două difuzoare orientate în jos pentru a reda muzică la 360 de grade în jurul boxei, un tweeter cu diametrul de 2 inci şi un subwoofer cu diametrul de 2,5 inci. În mod normal, ar trebui să poată umple o cameră cu muzică de calitate descărcată prin wireless de pe Amazon Music, Prime Music, TuneIn, iHeart Radio şi multe altele. Dacă aveţi un smartphone sau o tabletă prin preajmă, prin Bluetooth, sursele de conţinut sunt infinite.

Disponibilă începând cu următoarele săptămâni, Amazon Echo va costa 200 de dolari după încheierea unei promoţii dedicate clienţilor Prime ce o vor putea achiziţiona cu doar 100 de dolari.

amazon-echo

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele