22 apr. 2013 | 10:30

Urmatoarea versiune de Windows detine o serie de optiuni interesante

ACTUALITATE
Urmatoarea versiune de Windows detine o serie de optiuni interesante

O functie descoperita in 8.1, scapata pe internet, iti transforma PC-ul intr-un birou de informatii.

kiosk Windows 8.1 Blue update

In ultimele saptamani mai multe versiuni de Windows Blue sau Windows 8.1 au scapat pe internet, pe site-uri de torrenti. Cea mai recenta dintre ele include o functie care, desi nu este destinata tuturor tipurilor de utilizatori, este cu atat mai interesanta.

In meniul de configurare al 8.1 – 9374, exista o sectiune intitulata Lockdown din care puteti activa Kiosk Mode. Aceasta asociere de termeni face referire la statiile de informatii gasite in magazine sau in centrele turistice care au in spate un PC. Practic, din meniul urmatoarei versiuni de Windows, veti putea configura un computer sa ruleze o singura aplicatie, implicit, la fiecare repornire a sistemului, fara nici un alt utilitar instalat. Un alt parametru al acestei functii va implica implementarea unor restrictii radicale pentru anumiti utilizatori. Pe acest principiu, daca nu veti fi avea un cont de administrator, veti fi limitat la a rula de exemplu jocuri pentru copii intr-un spatiu destinat celor mici.

Cum ziceam la inceput, aceasta functie nu va fi sub nici o forma destinata utilizatorilor obisnuiti. In medii business sau enterpresie, in schimb, ,,Kiosk Mode” s-ar putea sa salveze anumite companii de la achizitia unor aplicatii terte cu o functionalitate similara.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele