06 sept. 2013 | 13:45

Nikon Coolpix S02, un aparat ca de jucarie

ACTUALITATE
Nikon Coolpix S02, un aparat ca de jucarie

In acelasi cadru de la Berlin, foarte popular in aceste zile, cei de la Nikon au anuntat un compact cu abilitati spectaculoase, S02.

Nikon Coolpix S02 ultra compact littlecam

Pentru ca nu este primul aparat foto ca de jucarie al celor de la , S02-ul din titlu tradeaza faptul ca acest model in particular este un urmas al unui model anterior. Cam in aceeasi perioada a anului trecut, Coolpix S01 facea valuri la IFA din interiorul unei carcase similare.

Coolpix S02 este un aparat foto foarte mic, o caracteristica care ar trebui sa-l faca perfect pentru cele mai mici maini. La aproximativ 180 de dolari in  SUA, camera este construita in jurul unui senzor CMOS de 13,2 megapixeli. Ca fapt divers, acesta este primul update in  comparatie cu modelul de anul trecut, care avea un senzor de 10 megapixeli de tip CCD. Pentru interactiunea cu parametrii de captura, partea din spate integreaza un touchscreen de 2,7 inci. Pe langa abilitatile de captura video Full HD, fata de 720p anul trecut, obiectivul standard si diafragma trebuie de asemenea mentionate: 3X 30 – 90 mm f/3.3 – 5.9.

Ca o repercusiune a dimensiunilor, noul Coolpix nu are o baterie detasabila si spatiul de stocare este limitat la memoria interna de 7,3 GB, suficienta de cele mai multe ori pentru capturi foto si video. In ccea ce priveste disponibilitatea cromatica, noul aparat va putea fi achizitionat in culorile alb, argintiu, roz si albastru.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele