07 nov. 2013 | 11:30

Microsoft foloseşte anime-uri pentru a promova Internet Explorer 11 [VIDEO]

VIDEO
Microsoft foloseşte anime-uri pentru a promova Internet Explorer 11 [VIDEO]

Pentru că au sperat probabil că iniţiativa va rezona cu un public foarte larg, cei de la Microsoft au folosit un anime pentru a promova .

Microsoft Internet Explorer 11 anime

Cel mai recent Internet Explorer, versiunea a 11-a, are parte de un scurt metraj de aproximativ două minute pentru promovare. Daca aceasta metodă vi se pare neobişnuită, aduceţi-vă aminte de un clip de acum câteva luni care se folosea de personajele din seria Ghost în the Shell pentru a promova tableta Microsoft Surface.

Scenariul clipului de animaţie de mai jos poate fi sintetizat cu uşurinţă. Un personaj nu foarte puternic încearcă să spulbere nişte roboţi, probabil concurenţa pentru Internet Explorer, doar pentru ca, într-un moment de dificultate maximă să apeleze la un personaj rupt parca din Sandy Bell sau Sailor Moon. Aparent, dacă sunteţi un fan al serialelor anime ar trebui sa recunoaşteţi respectivul personaj de sex feminin ca fiind luptătorul pentur libertate, Inori Aizawa. Punctul culminant al poveştii, daca nu aveti răbdare să urmăriţi întregul clip, constă în utilizarea unei broşe similare cu sigla de la Internet Explorer ca fiind arma supremă.

Daca ar fi să trag linie, nu mi se pare o reclamă foarte reuşită, în parte din cauza faptului ca nu are neapărat o legatură cu funcţionalitatea browser-ului Microsoft. Am putea să privim întreaga animaţie ca fiind o metaforă pentru presiunea la care este supus Internet Explorer de către Chrome si Firefox. Din păcate, nu cred ca intriga este atât de complexă. Poate ar fi mai bine să treceţi peste orice referinţă la IE, cu siguranta nu va fi greu, şi să urmăriţi clipul ca pe un anime obişnuit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele