01 apr. 2013 | 12:25

Internet Explorer 11 ar putea adopta standardul WebGL

ACTUALITATE
Internet Explorer 11 ar putea adopta standardul WebGL

WebGL s-ar putea numara printre in versiunea de din Windows Blue.

ie 11 webgl internet explorer 11

La cateva saptamani dupa ce Windows Blue a fost „mentionat” pe internet, incep sa apara informatii legate de functiile noi incluse in cea mai recenta versiune a sistemului de operare Microsoft.

Dupa ce a evitat ani de zile suportul pentru WebGL, Microsoft s-ar putea sa cedeze in sfarsit in fata presiunilor utilizatorilor. WebGL este un standard web care permite rularea de aplicatii intensive din punct de vedere grafic, gen jocuri 3D, fara nici un fel de extensii suplimentare instalate in browser.

In iunie 2011, Microsoft argumenta decizia de a nu include suportul pentru WebGL din pricina unor vulnerabilitati grave rezultate din accesul direct al unor aplicatii web la functiile componentelor hardware.

,,Suportul WebGL in browser expune functii hardware avansate in fata unor paginilor web intr-un mod pe care noi il clasificam ca fiind prea permisiv.” Intr-un post elaborat pe blogul de securitate al companiei se insista asupra unor deductii de genul ,,Credem ca WebGL va deveni cel mai probabil o sursa perpetua de vulnerabilitati greu de reparat.”

Anii au trecut si cu ale celorlalte browsere moderne. Dupa ce un dezvoltator web pe nume Francois Remy a descoperit mai multe referinte la WebGL in noua versiune de Windows Blue scapata pe internet, Rafael Rivera a elaborat si cativa pasi simpli pe care-i puteti urma pentru a activa respectiva functie in IE11.

Mai e mult de lucru si lucrurile nu sunt atat de finisate pe cat ar trebui, dar mai dureaza pana cand Windows Blue va ajunge oficial la utilizatori. Credeti ca sunt sanse ca Internet Explorer 11 sa se bata de la egal la egal cu Google Chrome sau Mozilla Firefox?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele