30 aug. 2013 | 12:20

Microsoft explica cum previne malware pe Windows Phone

ACTUALITATE
Microsoft explica cum previne malware pe Windows Phone

Printr-un comunicat recent, Microsoft a explicat cum previne pe Windows Phone, indiferent de terminalul pus in discutie.

Microsoft Windows Phone Malware

Un studiu recent al guvernului Statelor Unite a ajuns la concluzia ca 80% din , in timp ce doar 0,7% din acest tip de aplicatii malitioase ajung pe iOS si 0,3% dintre ele sunt destinate smartphone-urilor cu Windows Phone. Desi este evident ca platforma celor de la Microsoft ar avea o cifra asociata mult mai mare daca ar fi mai populara printre utilizatorii de telefoane inteligente, se pare ca exista si un alt substrat mai stabil pentru aceasta performanta. Gigantul din Redmond s-a simtit destul de mandru sa faca publice masurile preventive pe care le angajeaza pentru ca utilizatorii sa nu cada victime acestui tip de aplicatii malware pe Windows Phone.

Primele puncte forte al platformei sunt unele cu care se lauda si cei de la Apple. Prin faptul ca exista o platforma unica de distributie pentru aplicatiile de Windows Phone, calitatea acestora este asigurata, iar faptul ca Microsoft se ocupa exclusiv de distributie constituie un motiv suplimentar de incredere. In plus, in cadrul companiei conduse de Steve Ballmer exista o echipa care se ocupa exclusiv cu testarea si certificarea fiecarei aplicatii care ajunge in Windows Phone Store. Astfel, sunt prevenite aplicatiile de proasta calitate si cele de tip malware pe Windows Phone care sunt deghizate ca aplicatii obisnuite. In ultimul rand, daca cineva sesizeaza o aplicatie malitioasa in magazinul virtual al gigantului, aceasta este eliminata in scurt timp.

Desi Apple se lauda cu performante similare in urma cu ceva timp, pentru ca nici un sistem nu este perfect, si in AppStore au mai scapat cateva ,,buruieni”. Probabil ca este doar o chestiune de timp pana cand platforma celor de la Microsoft nu va mai fi la fel de imbatabila.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele