23 ian. 2013 | 09:00

Harta online a camerelor IP nesecurizate!

ACTUALITATE
Harta online a camerelor IP nesecurizate!

Oare cum ar fi sa te afli in locul unui paznic si sa urmaresti tot timpul camerele de securitate IP? Probabil caM plictisitor, as dormi cu capul pe birou toata ziua. Care sunt sansele sa se intample ceva interesant in fiecare minut? 

Harta-web-camere-nesecurizate

Dar atunci cand vine vorba de toate camerele nesecurizate din lume discutia se schimba in totalitate. Harta din linkul de la finalul articolului prezinta toate camerele nesecurizate ale companiei TRENDNet, care a avut un bug software la mijlocul anului 2012 si care a mentionat atunci ca si-a instiintat toti utilizatorii despre acesta. Problema s-a discutat atunci destul de intens si s-a sperat ca va fi rezolvata rapid. Intr-adevar, a fost lansat un firmware pentru acele camere, se pare insa ca nu toti clientii l-au primit. Oare si le-au cumparat second-hand?

Lasand gluma la o parte, este destul de infiorator sa stii ca cineva acolo in lumea larga te priveste in acel moment… asa cum am facut-o eu cand am am auzit despre chestia asta… la fel cum o veti face si voi cand veti citi aceasta stire… Oricum, scopul acestui site este de constientizare a utilizatorilor sa isi faca update la firmware-ul camerei IP, care este desigur afisat pe site-ul respectiv.

Din fericire, la noi in tara am vazut doar trei camere active, in Paris insa numarul lor trece cu mult de 100. Este, de asemea, bine sa fii sigur ca ai securizat camera cand o cumperi si ca ai la zi ultimul update de firmware pentru aceasta, asa incat sa nu fii spionat zilnic de mii de curiosi sau de hotii care asteapta sa introduci codul de la seif ca sa il noteze…

Link harta TRENDNet

 

UPDATE:

Google a blocat posibilitatea de vizionare, ceea ce, sa recunoastem, este un act responsabil. 🙂