18 oct. 2013 | 17:50

Fonzie, un robot creativ cu talent de dansator [VIDEO]

VIDEO
Fonzie, un robot creativ cu talent de dansator [VIDEO]

Fonzie este doar cea mai recenta dovada a faptului ca sunt din ce in ce mai creativi si nu mai sunt limitati la sarcini simple, repetitive.

Fonzie dancing robot Limor-Schweitzer

In principiu, robotii sunt niste aliati de incredere cand vine vorba de sarcini repetitive. In astfel de contexte sunt si usor de programat si nici nu pot fi distrasi de la treaba de diverse elemente, cum se intampla cu oamenii. In definitiv, robotii nu obosesc, nu fac greva si au mari sanse sa fie cei mai buni executanti din lume. In cazul in care ceva merge prost, cateva linii de cod si un pic de talent la programare au rezolvat cazul. Singura lor problema este partea creativa.

Desi au fost exemple de cu o precizie incredibila, acele procese creative au fost transformate in actiuni repetitive executate cu ,,talent”. Exceptia de la toate regulile de mai sus vine din mintea lui Limor Schweitzer, fondator si director la Robosavvy. El este creatorul lui Fonzie, un robot dansator. Cu toate ca a atins un nivel impresionant de interactiune si are o colectie generoasa de elemente pe care le poate realiza intr-un context potrivit, creatorul sau nu este multumit de nivelul in care se afla micutul robotel. Scopul sau este de a lucra in continuare la Fonzie pentru a-l transforma intr-o platforma de cercetare a interactiunii dintre oameni si roboti.

Cu cat se va insista mai mult pe abilitatea robotilor de a realiza sarcini aparent creative pe care pana de curand doar oamenii le puteau face, sunt mari sanse sa se micsoreze nivelul nostru de reticenta fata de astfel de creatii.

In cazul in care nu puteti vedea clipul de mai jos, accesati-l la adresa http://bloom.bg/16cKDKS

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele