11 oct. 2013 | 16:15

Bond Gifts, un robot iti scrie de mana felicitarile de Craciun [VIDEO]

VIDEO
Bond Gifts, un robot iti scrie de mana felicitarile de Craciun [VIDEO]

Scrisul la calculator ne-a afectat intr-o mare masura abilitatea redactarii de mana a unui mesaj. Bond Gifts e  abilitatea noastra stirbita.

Robot imprimanta scris de mana bond gifts

Petrecem excesiv de mult timp in fata unei tastaturi, indiferent daca este virtuala sau fizica, indiferent daca este afisata pe un ecran de smartphone sau se afla in fata unui sistem desktop. Problema este ca, desi am invatat sa tehnoredactam din ce in ce mai rapid, subit am inceput sa ne si deformam scrisul de mana. Pe de alta parte, scrisorile, felicitarile sau mesajele aferente unui buchet de flori, daca sunt scrise de mana, sunt mai impresionante ca niciodata.

Pentru a compensa noul neajuns al abilitatii omenesti, o companie cu numele de Bond Gifts din New York s-a specializat pe . Responsabil de scrierea in masa a unor mesaje scurte de maxim 255 de caractere intr-un mod cursiv si caligrafic este un robot, controlat desigur printr-o aplicatie. La baza este, evident, un font creat pe calculator, iar meritul ii revine lui Rob Leuschke, un designer care a lucrat intens la un font cat se poate de precis, fara pauze intre caractere.

Daca sunteti de parere ca lipseste personalitatea fiecarei scrisori daca apelati la astfel de artificii, va inselati. Robotul este programat sa deseneze fiecare litera I intr-un mod un pic diferit. Clipul de mai jos ar trebui sa va lamureasca daca mai aveti intrebari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele