17 dec. 2013 | 18:26

Aplicaţia Nokia Camera este disponibilă în beta pentru WP8

ACTUALITATE
Aplicaţia Nokia Camera este disponibilă în beta pentru WP8

Limitată până de curând la câteva terminale Lumia dotate cu camere PureView, Nokia Camera este acum beta pentru toate aparatele Lumia.

Nokia Camera Beta Windows Phone Lumia

Lumia, deşi nu sunt unele dintre cele mai populare din lume, au început să-şi câştige prestigiul de dispozitive dotate cu cea mai bună cameră. Cum e şi normal, acest titlu se datorează în egală măsură elementelor hardware şi software. Tehnologia PureView este doar o parte din ecuaţie, în timp ce aplicaţia Nokia Camera înfăţişează partea a doua.

Până de curând, doar posesorii de smartphone-uri gen Lumia 1020 puteau profita de ansamblul de funcţii integrate într-un mod intuitiv în aplicaţia Nokia Camera. Acum, situaţia s-a schimbat semnificativ. Nokia Camera este o aplicaţie ce permite modificarea într-un mod intuitiv a multor elemente de captură, gen zonă de focus, timp de expunere, diafragmă, compensare luminoasă, balans de alb şi nu numai. Cu toate că existau de mult promisiuni în această direcţie, abia acum orice smartphone Lumia cu Windows Phone 8 poate instala şi rula această aplicaţie, fie ea şi în format beta.

În acest caz particular, conceptul de beta implică să accesaţi blogul companiei, sa vă creaţi un cont şi să vă autentificaţi. Din momentul următor, veţi avea acces la o pagină de Windows Phone Store ce nu este disponibilă în mod normal. De acolo veţi putea instala cel mai recent beta.

Eu am testat-o pe un Lumia 720 şi a rulat fără probleme, după cum se poate vedea şi în captura de mai sus. Dacă aveţi un telefon Lumia, mai vechi sau mai nou, Nokia Camera Beta este soluţia perfectă pentru nişte cadre unice ce nu le puteţi obţine altfel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele