31 mart. 2012 | 11:31

Tim Cook, mai popular decat Steve Jobs atat acasa, cat si in China

ACTUALITATE
Tim Cook, mai popular decat Steve Jobs atat acasa, cat si in China

Tim Cook China

In urma unui studiu realizat anual de catre Glassdoor.com, un website care aduna review-uri de la angajati referitoare la conducatorii companiilor, Tim Cook a fost numit cel mai apreciat si popular CEO printre angajati sai, cu un procent de 97% fata de 95% cat a avut Steve Jobs in momentul in care a parasit compania.

Tot in aceasta saptamana, Tim Cook a facut o vizita in China, prima pentru un CEO Apple de la infiintarea companiei. In cadrul vizitei, CEO-ul celei mai bogate companii din lume a vizitat fabrica Foxconn din parcul tehnologic Zhengzhou, unde activeaza mai mult de 120.000 de angajati, context in care a profitat de situatie pentru a sta de vorba cu cativa angajati.

Intr-o intalnire cu vice-premierul Li Keqiang – unul dintre principialii candidati la postul de premier al Chinei, acesta i-a mentionat lui Tim Cook ca ar fi de preferat ca atat Apple, cat si alte companii occidentale sa aiba mai multa grija de angajatii care lucreaza pentru ei. Li a atras atentia asupra faptului ca se va ocupa de o crestere a luptei pentru protejarea drepturilor de autor, in contextul in care atat Apple cat si alte companii de electronice au mari probleme cu clonele comercializate in China. CEO-ul Apple a avut numeroase intalniri cu persoane de rang inalt din teritoriu, insa nimeni nu a putut sa afle daca printre discutiile din aceasta saptamana s-au numarat si unele referitoare la procesul din Apple si Proview referitor la brandul iPad.

Daca vreti sa vedeti care  sunt cei mai apreciati conducatori de companii la nivel global si, in definitiv, cele mai placute locuri de munca, priviti cu atentie tabelul de mai jos, dat publicitatii in aceste zile:2012-03-02 InfoGraph-Top25CEOs-Rd2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele