07 nov. 2012 | 11:00

Pregatiti-va de Xbox Surface – O tableta de gaming de la Microsoft

ACTUALITATE
Pregatiti-va de Xbox Surface - O tableta de gaming de la Microsoft

Desi se afla momentan doar in stadiul de zvon, o tableta de tip Surface dedicata aproape exclusiv placutei activitati de gaming este din ce in ce mai probabila.

XBOX Surface

Mai multe surse au inceput sa confirme faptul ca Microsoft lucreaza la o noua tableta de 7 inci intitulata Xbox Surface. Gandita in special pentru gaming, noul produs va incorpora un procesor proprietar pe arhitectura ARM si o cantitate generoasa de memorie RAM. Primele indicii confirma un SoC, neanuntat inca, de la Intel ca fiind sursa performantei noii tablete. Tableta va rula un Kernel de Windows simplificat cu acces la servicii de video chat, mesagerie instant si browsing, dar cam atat. Accentul principal va fi pus pe gaming. In ceea ce priveste intensitatea zvonurilor aferente unui astfel de dispozitiv, cel mai probabil acesta va aparea cu mult inaintea noii console Xbox 720. Pe partea de fabricatie, noul Xbox Surface va fi produs in aceleasi fabrici in care se lucreaza la actualul Surface cu mentiunea ca o parte din noua tableta este creata chiar de Microsoft in Redmond.

Chiar daca zvonurile sunt mai mult sau mai putin credibile, mergand pe ideea ca „nu exista fum fara foc”, Microsoft cu siguranta ne rezerva ceva. Daca este vorba de o tableta de 7 inci pentru gaming, sau pur si simplu o tableta de 7 inci cu Windows RT, asta ramane sa vedem.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele